20240625 Eedaflegging Brussels parlement David Weytsman (MR) lg

Belgaimage

| David Weytsman (MR).

MR en Open VLD samen naar de kiezer in Brussel-Stad als MR+

© Belga
09/07/2024

Open VLD en MR trekken voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober samen naar de kiezer onder de naam MR+. Dat melden de lokale voorzitters van beide partijen dinsdag.

Frédéric De Gucht, voorzitter van Open VLD in de Brussel-Stad en zijn Franstalige evenknie bij MR Florence Frenlinx, deelden dinsdag de naam van de lijst mee, die getrokken wordt door kandidaat-burgemeester David Weytsman.

De lijst MR+ wordt een open lijst met onafhankelijke kandidaten en met Nederlandstalige en Franstalige liberalen. De samenstelling ervan is nog niet bekend.

Volgens Weytsman gaat het om "de sterkst mogelijke lijst rond een liberaal project dat van het centrum tot de rechterflank gaat." Hij acht "het risico van een harde linkse meerderheid van PS-Ecolo en PTB" reëel.

De lijsttrekker wil na 13 oktober "het burgemeesterschap binnenhalen om de orde weer op zaken te stellen in deze stad. Vuiligheid, onveiligheid, de vlucht van de middenklasse, de explosie van de armoede, het gebrek aan economische kansen voor jongeren: genoeg is genoeg," benadrukte hij.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni