De redactie van BRUZZ heeft in de week van 7 maart de 23 Nederlandstalige parlementsleden uit Brussel beoordeeld op basis van het parlementair werk en hun impact in het parlementair halfrond en daarbuiten. Daarbij werden de vragen, de interpellaties en de schriftelijke vragen, net zoals de resoluties en het wetgevend werk kwantitatief en kwalitatief in de weegschaal gelegd.

Waarvan moet je haar kennen?

Hannelore Goeman, die in 2019 pas enkele maanden voor de verkiezingen als lijsttrekker werd aangeduid voor Vooruit, schopte het al snel tot fractievoorzitter in het Vlaams Parlement, een primeur voor een Nederlandstalig Brusselaar. Daarmee kreeg Goeman meteen veel zichtbaarheid, en kon ze in de grote debatten in het Vlaams Parlement de standpunten van haar partij naar voor brengen, een rol waarin ze groeide.

Ze is daarnaast de onderwijsspecialiste voor Vooruit en legt onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) graag het vuur aan de schenen: over de kwaliteit van het onderwijs, het lerarentekort, en over de verschillende vakantieregimes aan Nederlandstalige en Franstalige kant.

Ze werd in november vorig jaar ook voorzitter van de bijzondere commissie over het misbruik in de kerk.

Zien we haar terug?

Hoogstwaarschijnlijk. Ze is lijsttrekster voor het Vlaams Parlement.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni