De redactie van BRUZZ heeft in de week van 7 maart de 23 Nederlandstalige parlementsleden uit Brussel beoordeeld op basis van het parlementair werk en hun impact in het parlementair halfrond en daarbuiten. Daarbij werden de vragen, de interpellaties en de schriftelijke vragen, net zoals de resoluties en het wetgevend werk kwantitatief en kwalitatief in de weegschaal gelegd.

Waarvan moet je hem kennen?

Stijn Bex heeft er van bij het begin van de legislatuur voor gekozen om zich, vanuit de oppositie in het Vlaams Parlement, op verkeersveiligheid, openbaar vervoer en fietsbeleid in het Vlaams gewest te gooien, zelfs al heeft hij als Vlaamse Brusselaar in die domeinen geen stemrecht.

Hij stelde voor om de Vlaamse snelwegen naar 100 km/u te brengen en nam minister Lydia Peeters (Open VLD) op de korrel voor wat er allemaal misloopt bij De Lijn, onder meer na de grondige hertekening van het tram- en busnetwerk, maar ook het vervoer voor het buitengewoon onderwijs.

Bex was een actief parlementslid, maar zijn werk raakte niet altijd bekend tot in Brussel, zelfs al probeerde hij geregeld linken te leggen met het beleid in de hoofdstad, waar Groen in de meerderheid zit, bijvoorbeeld als het gaat over de verbreding van de Ring.

Zien we hem terug?

Dat kan, hij staat op de vierde plaats voor het Brussels parlement.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni