Skate-organisatie RAION zoekt meer steun voor uitbouw werking

15/05/2023

Er wordt wat afgeskatet in Brussel. Organisatie RAION zet zich voluit in om de skatecultuur in Brussel en Vlaanderen via kampen, wedstrijden, maar ook consultaties bij gemeenten, sterker te maken. Bezieler Dimitri Lebbe vertelt in Gene Zever onder meer over de toekomst van skaten in Brussel.

De hotspots voor skaten moeten we je allicht niet meer verklappen. Een van hen is uiteraard BYRRRH & Skate in Anderlecht. Maar die locatie blijft maar tot oktober van dit jaar open omdat de site een nieuwe stadswijk wordt. Dimitri bekijkt het met gemengde gevoelens: “We beginnen midden augustus met de afbraak. Hopelijk is er tegen dan duidelijkheid over een nieuwe locatie. Er zit iets in de pijplijn maar het is nog lang niet zeker of dat zal lukken”.

Daarnaast zou extra steun van de Stad niet slecht zijn: “we krijgen subsidies van de VGC voor onze kampen maar verder is heel onze werking DIY. Wat extra ondersteuning zou geen kwaad kunnen”, vertelt hij Axel en Marvin.

Beluister of bekijk hier de volledige podcast!

Gene Zever

In de podcast Gene Zever gaan presentatoren Axel en Marvin op zoek naar jong talent, creatieve zielen en moedige ondernemers.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni