AB sluit de deuren tot eind dit jaar

© Ivan Put
| 1728 Cultuur Lockdown AB2

De AB annuleert alle concerten en evenementen tot en met 31 december 2020. Tot dan blijven de deuren van de concertzaal in het centrum dicht. "Uiteraard doen we dit met een stekende pijn in ons muziekhart."

"De voorbije week was een rollercoaster in AB, waarbij we eerst voor 480 mensen, dan voor 200 en nog een dag later voor niemand meer concerten konden organiseren", schrijft algemeen directeur Tom Bonte in een bericht op de website van de AB. "Toch volgen we vol begrip de nieuwe maatregelen die eerst de Brusselse en daarna de federale regering uitvaardigden."

Erg verrassend is de beslissing van de AB om de deuren tot eind dit jaar te sluiten niet. Eerder kondigden cultuurhuizen als Bozar al aan dat ze de rest van het jaar dicht blijven. Met deze beslissing wil de AB voor stabiliteit voor publiek, artiesten en personeel zorgen.

"Uiteraard doen we dit met een stekende pijn in ons muziekhart, want naast ons publiek moeten we ook heel wat muzikanten opnieuw slecht nieuws brengen, en net zij hebben het sinds het uitbreken van de pandemie bijzonder moeilijk om de eindjes aan mekaar te knopen", aldus Bonte.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?