| Een fiets met een scherm en twee boxen, dat is een cinemafiets.

Brusselaar houdt crowdfunding voor cinemafiets

EC
© BRUZZ
07/06/2021

Een fiets met een scherm en luidsprekers. Brusselaar Laurent Jourquin bouwt zo'n mobiele cinema om in de Brusselse parken films te vertonen, maar evengoed om er karaokefeestjes te geven. Hij heeft een crowdfunding gestart om geld op te halen.

Zondagavond stond de teller op 3.520 euro. Jourquin wil in totaal 10.000 euro ophalen via crowdfunding. De rest komt van sponsors. De fiets krijgt de naam Cycle & Toile - een fiets met een scherm.

Laurent Jourquin is Brussels kunstenaar en uitbater van de galerij V2vingt in Schaarbeek. Met zijn fiets wil hij filmprojecties organiseren in Brusselse parken of pleinen, maar ook muziekoptredens of karaoke. "Cultuur moet in de breedste zin van het woord worden opgevat", vindt de kunstenaar. "Of het nu gaat om een kaskraker, een tekenfilm, een karaokesessie, documentaires of videokunst, het idee is om mensen samen te brengen, hen te sensibiliseren, te engageren of gewoon een gezellig moment te laten beleven."

De crowdfunding loopt nog tot en met 31 juli. De kunstenaar heeft zijn fiets al gebouwd, maar zoekt nog geld voor de afwerking ervan en voor een projector, een scherm, batterij, computer en ligstoelen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni