Brusselse musea lanceren voordelige ontdekkingsformule

© Jose Huedo
| Koninklijke Musea KMSK

De vzw Brussels Museums lanceert samen met visit.brussels de nieuwe Brussels Card Discovery. Deze ontdekkingsformule laat Brusselaars, Vlamingen en Walen toe om drie musea in de hoofdstad binnen een periode van drie maanden te bezoeken aan een voordelig tarief.

De 'paaspauze' is ingezet, maar de musea mogen wel open blijven. Door het wegvallen van buitenlandse toeristen en de beperkende hygiƫnemaatregelen ontvingen de Brusselse musea ongeveer 60 procent minder bezoekers dan normaal in de eerste maanden van het jaar.

De Brussels Discovery Card - een nieuwe versie van de Brussels Card Citypass - moet het lokale publiek aanmoedigen om de musea te ontdekken. Met de kaart kan je binnen een periode van drie maanden drie musea bezoeken, te kiezen uit een lijst van meer dan veertig deelnemende musea.

Het aanbod van deelnemende musea is groot en gaat van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten en Bozar, waar momenteel de retrospectieve van Roger Raveel gehouden wordt, tot de minder bekende cultuurhuizen zoals het Schaarbeeks Biermuseum of het MigratieMuseum in Molenbeek. Voor de gezinsbubbels is er keuze uit onder meer het Museum voor Natuurwetenschappen, Train World of het Belgisch Stripcentrum.

De eerste 2.000 kaarten worden verkocht aan een voordeeltarief van 19 euro in plaats van 24 euro. Een bezoek aan het museum moet vooraf gereserveerd worden.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?