BRUZZ select: onze culturele weekendtips

© Dina Zardaryan, Moscow(Rusland).
| Een tentoonstelling 'View from Window' in het Atomium.

Winter- of zomertijd, Brussel swingt altijd. Dat bewijzen ook de weekendtips, met dit keer een festival over hedendaagse dans en een tentoonstelling over foto's tijdens de lockdown. Maar we verliezen ook jazz en Afrikaanse muziek niet uit het oog en tippen een bijzondere kinderactiviteit waarmee je het weekend optimaal kan beginnen.

EXPO

'View from my window' is de naam van een tijdelijke tentoonstelling in het Atomium. Deze expo bestaat uit een selectie van ongeveer 400 foto's. Het is een initiatief van de Belgische grafisch ontwerpster Barbara Duriau. Op 23 maart 2020 was ze in Amsterdam. Ze wilde een leuke tijd hebben tijdens de lockdown. Dus startte ze een Facebookgroep waarin elk lid een foto van het buitenaanzicht van zijn huis kon doorsturen. Geïnteresseerd in de rest van het spannende verhaal? Dan is de tentoonstelling zeker iets voor jou.

VIEW FROM MY WINDOW
25/3 > 29/5, 10.00 - 18.00
Atomium
www.atomium.be

FESTIVAL

La Raffinerie en de Hallen van Schaarbeek pakken uit met het LEGS-Festival. Dat wil dansers en kunstenaars samenbrengen die het verleden en het rijke erfgoed van hun domeinen belichten. Iemand om in de gaten te houden, is de Franse choreografe Mathilde Monnier. Ook haar Libanese collega Alexandre Paulikevitch is een bijzondere gast. Hij zet de traditionele cabarets van zijn land naar zijn hand. Lees hier meer over Paulikevitch.

LEGS-FESTIVAL
25/3 > 2/2
La Raffinerie en de Hallen van Schaarbeek
www.charleroi-danse.be

1792-alexandre-paulikevitchcivanput-e5242bd3_2.jpg
© Ivan Put
| De libanese choreograaf  Alexandre Paulikevitch.

AFRIKAANSE MUZIEK

Omar Pène is een grote naam in de Senegalese muziek. Dit weekend is hij terug in Brussel voor een concert. Hij staat bekend om zijn mengeling van Mbalax, een populaire muziek uit zijn geboorteland, met blues, jazz en reggae. Lees hier meer over het evenement.

OMAR PENE
26/3, 20.00
Muziekpublique

www.muziekpublique.be

20220325_184938.jpg
© Ina Makosi
| De Senegalese legende Omar Pène.

CONCERT

Branford Marsalis is saxofonist en ook jazzcomponist. Hij is afkomstig uit de Verenigde Staten en morgen staat deze 61-jarige ster in Bozar. Marsalis zal worden begeleid door zijn vaste groep met pianist Joey Calderazzo, bassist Eric Revis en Justin Faulkner op drums.

'BRANFORD MARSALIS QUARTET'
26/3, 20.30
Bozar
www.bozar.be

KINDEREN

GC Nekkersdal organiseert voor kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders: Café Puree. Samen met je kind kan je verschillende gratis workshops ontdekken over boerderijdieren of vilten met wol. Ook voorlezen voor baby's en peuters staat op het programma. Verder zijn er de nodige speelhoeken.

CAFE PUREE
26/3, 10.00 - 12.00
GC Nekkersdal

www.nekkersdal.be

worshop_2.jpg
© Facebook/GC Nekkersdal
| Een kinderactiviteit in GC Nekkersdal.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?