Een film met de acteur Morgan Freeman bij de heropening van het cultureel centrum Flagey.

BRUZZ select: onze cultuurtips voor het weekend

Glodie Mungaba
© BRUZZ
29/01/2022

Ook vandaag komt BRUZZ met tips voor het weekend. Op het D-Festival kan je de toekomst van het hedendaagse dansen ontdekken. Voor de liefhebbers van de Congolese Rumba is er een concert gepland in Bozar. Deze week opent ook Flagey opnieuw de deuren, een manier om de weg naar Elsene terug te vinden. En als dat nog niet voldoende is kan je rustig komen joggen dank zij Run City Street.

D-FESTIVAL

De Stad Brussel zal twee weken in het teken staan van het D-Festival. Het is een veertiendaags festival op verschillende locaties in de stad: in Elsene (Théâtre Marni), in Schaarbeek (La Balsamine & Garage 29) en in Etterbeek (Le Senghor). Het gaat ook gepaard met exposities, zoals die over de beweging van het lichaam. Dat is een idee van de Franse fotograaf Maël G. Lagadec. Hij woont en werkt in Brussel. Maar ook een voorstelling van de Argentijnse Agostina d'Alessandro loont de moeite. Kijk hier voor meer te weten te komen over het evenement.

D-FESTIVAL
27/1 > 10/2
Théâtre Marni

www.theatremarni.com

d_festival.jpg

MUZIEK

Bozar en Mythique Rumba Congolaise Internationale organiseren de 'Cavacha Generation'. Deze muziekstijl is het werk van de Congolese zanger-drummer en auteur-componist Jean-Marie Belobi Ng'Ekerme. Hij is onder meer bekend van Meridjo Belobi en hij speelde in de mythische groep Zaiko Langa - Langa, opgericht in 1969. Tijdens een treinreis had Meridjo het idee om het geluid van een rollende trein op zijn snaartrom te reproduceren. Zo werd 'Cavacha' geboren. Het zou later de muziek van vele groepen buiten de DRCongo en zelfs in Afrika beïnvloeden.

CAVACHA
29/1, 17.00 - 22.30
Bozar
www.bozar.be

SEE U

Espírito Mundo is een cultureel uitwisselingsproject tussen Zuid-Amerika en Europa. Het gaat over ontmoetingen tussen kunstenaars, boeiende collectieve tentoonstellingen 'SeeUS' en workshops. Espírito Mundo is ook de eerste vzw die het H-gebouw van SEE U bezet met verschillende projecten. Dit weekend zijn verschillende video's gepland, begeleid door muziek van de Braziliaanse DJ Alex Cepil. Aline Yasmin zal ook deelnemen met creatieve poëzie. Klik hier voor meer informatie.

ESPIRITO MUNDO
27/1 > 30/1
See u
www.espiritomundo.com

expo.jpeg

FLAGEY

Flagey heeft besloten zijn deuren weer te openen. Het was enkele maanden gesloten wegens covid-19. Er zijn verschillende evenementen gepland, zoals een klassiek concert door het Gentse Collegium Vocale Gent & Philippe Herreweghe. Er wordt ook een film vertoond, 'Hard Rain' van de schrijver en producent Mikael Salomon, met als meest bekende naam, acteur Morgan Freeman. Kijk hier het interview van Flagey-directeur Gilles Ledure.

FLAGEY
29/1, 19.00 - 21.00

vanaf 21.45 (Film)
Flagey
www.flagey.be


LOPEN

Brussel ontdekken door in groep te joggen. Dat kan dank zij de vzw City Run Street. Deelnemers kunnen ongeveer anderhalf uur rennen. City Run Street bestaat uit twee delen: toeristen die de stad willen ontdekken en plaatselijke bewoners die minder bekende plekjes van hun stad willen laten zien.

CITY RUN STREET
29/1
Brussel

www.cityruns.net

30592795_287600128442333_5734527341619576832_n.jpg

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni