| In het Flageygebouw huisde tot voor kort een bankkantoor van BNP Paribas Fortis aan de kant van het Flageyplein.

Trattoria Big Mamma blaast benedenverdieping Flageygebouw nieuw leven in

© BRUZZ
01/09/2023

De benedenverdieping van het Flageygebouw, die uitgeeft op het gelijknamige plein, staat al sinds april te verkommeren, nadat BNP Paribas Fortis er haar bankkantoor sloot. Maar stilaan lijkt daar toch verandering in te komen. De populaire Franse restaurantketen Big Mamma is van plan om het pand nieuw leven in te blazen.

De gesprekken tussen de eigenaar van het Flageygebouw, de NV Omroepgebouw Flagey en Big Mamma zouden ver gevorderd zijn volgens La Dernière Heure, al loopt het openbaar onderzoek nog.

Het restaurant in het Flageygebouw zou het eerste filiaal zijn in ons land van het erg populaire Franse Big Mamma, met ook meerdere vestigingen in Frankrijk, Duitsland, Londen en Madrid. Maar noem Big Mamma niet zomaar een keten. Elk restaurant heeft zijn eigen kaart en identiteit, geïnspireerd door de Italiaanse keuken. Oprichters Tigrane en Victor aten naar eigen zeggen van kindsbeen af in talloze trattorie in Italië en bezochten er boerderijen en producenten. Vanuit de ontmoetingen die ze op die culinaire escapades hadden, groeide het idee om een eigen restaurant te openen.

‘Mensen laten genieten van Italiaanse gerechten’

Het Franse duo liet zich daarvoor omringen door een ploeg enthousiaste Italianen, met wie ze in april 2015 een eerste restaurant openden in Zuid-Frankrijk. Al snel volgde een tweede stek in Parijs, waar enkel Italianen werken met Italiaanse producten. In de jaren nadien volgden nog heel wat andere restaurants. “Als de opportuniteit er is om de mensen te laten genieten van typische Italiaanse gerechten in een leuke ambiance, dan twijfelen we niet,” klinkt het op de website van Big Mamma.

Maar vooraleer hun succesrecept ook naar Brussel en het Flageygebouw te kunnen exporteren, is het nog wachten op de bouwvergunning die voorzien is voor eind 2023. Dan kunnen de werken voor de inrichting van de benedenverdieping en de kelder van start gaan.

Big Mamma zou plaats bieden aan 150 gasten en – inclusief de keuken – zo’n 500 vierkante meter groot worden. Zo blaast het restaurant de noordwestelijke kant van het Flageygebouw nieuw leven in. Café Belga en restaurant Le Variétés deden dat al aan de kant van de Vijvers van Elsene.

Wat met de geldautomaten?

Het verdwijnen van het bankkantoor in het gebouw is evenwel minder goed nieuws voor wie geld wil afhalen. Batopin, dat het netwerk van geldautomaten onderhoudt in ons land, zoekt nu een geschikte locatie voor een bankneutrale geldautomaat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Resto & Bar , Big Mamma , flageygebouw

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni