BRUZZ select: twee zomerse muziekfestivals en warme wafels

Gate in Anderlecht.

Geen idee waarheen dit weekend? Geen probleem, want BRUZZ selecteert voor u de lekkerste snoepjes: een tentoonstelling over een Belgisch avontuur in China, de muziekfestivals 'GATE' en 'LISTEN!', wafelsworkshops en een bezoek aan het stadhuis van Brussel. Smakelijk!

EXPO

Train World organiseert een tentoonstelling: Van Peking tot Hankou: een Belgisch avontuur in China. Deze expo toont de indrukwekkende geschiedenis van de constructie van de grootste spoorlijn in China, die het noorden met het zuiden van het land verbond. De expo zoomt ook in op de huidige en toekomstige ontwikkeling van de Chinese spoorwegen via het hogesnelheidsnet. Een avontuur dat 7 jaar duurde en waar tienduizenden arbeiders bij betrokken waren. Het onder leiding van een jonge Belgische ingenieur, Jean Jadot, slechts 37 jaar. Het publiek kan de expo elke zaterdag en zondag, tot 10 oktober ontdekken. Lees hier meer over de expositie.

VAN PEKING TOT HANKOU
Tot 10 oktober, 10 tot 17 uur.
Train World
Prinses Elisabethplein 5

GATE

Om coronaredenen stelt Couleur Café deze zomer een alternatief project voor: 'GATE', in Anderlecht. Van 26 tot 29 augustus en van 2 tot 5 september 2021 zijn er live concerten, dj-sets en street art. Verfrissende cocktails, heerlijk eten en vele andere verrassingen zijn gepland. Klik hier voor de ticketprijs en lees hier over het evenement.

GATE
28/8 > 29/8
2/9 > 5/9
Studio CityGate

Grondelsstraat, 152

Gate Couleur Cafe
Gate-Couleur Café in Anderlecht.

LISTEN! FESTIVAL

Ook het Listen! festival werd vorig jaar afgelast. Maar dit jaar is een van de belangrijkste evenementen voor elektronische muziek in Brussel terug. De organisatoren en acht bekende Brusselse uitgaanscollectieven sloegen de handen in elkaar, om een aantal feesten op touw te zetten. Deze zijn onder andere Deep in House, Play Label, Kiosk Radio, Chats Noirs en vele anderen. Ze zullen optreden in verschillende warme plekken in de hoofdstad, zoals See U, Studio City Gate en La Vallée. Lees hier meer over Listen!Festival.

LISTEN! FESTIVAL
Tot 12/9
Verschillende locaties in Brussel

listen_festival.jpg
© Nicolas Bucci
| Het Listen! Festival doet een aanvraag als testevenement.

WARME WAFELS

De workshop Brusselse wafels biedt een workshop om in 90 minuten in een ontspannen sfeer te leren hoe u zelf Brusselse wafels kunt maken. Kinderen zijn ook welkom. De organisatoren hebben een korte inleiding gepland, daarna zullen zij het recept doornemen en vervolgens in teams opsplitsen om te gaan koken. Prijzen zijn gezet vanaf 26 euro.

BRUSSELSE WAFELS
28/8 > 31/8, 14:00 - 15:30
Brussels Waffle Workshop

Voldersstraat 30


RONDLEIDING

Dit weekend kun je het stadhuis van Brussel bezoeken. Tijdens de rondleiding, kunnen mensen het houtsnijwerk van de gotische zaal en de voorkamer van het kabinet van de burgemeester bezichtigen. Maar ook de officiële kamer gebruikt door de burgemeester en zijn schepenen. De geschiedenis en politieke functie van de grandioze ruimtes wordt uit de doeken gedaan. Wel is het niet langer mogelijk de toren en het balkon van het stadhuis te bezoeken omwille van veiligheidsredenen.

RONDLEIDING
29/8, 10:00 - 17:00
Stadhuis Brussel
Grote Markt 1

grand-place_-_grote_markt_-_hotel_de_ville_-_stadhuis_jpr4879-modifier_jpr4884-modifier_c_visit.brussels_-_jean-paul_remy.jpg
© visit.brussels - Jean-Paul Remy
| Stadhuis Brussel.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?