1576 CC cover2 Caballero  JeanJass

| JeanJass vervolledigt de line-up met een soloset.

Festival GATE laat tot 1.500 mensen toe met Covid Safe Ticket

© Belga
05/08/2021

De eerste editie van muziekfestival Gate, het alternatief voor Couleur Café deze zomer, krijgt helemaal vorm. JeanJass en MadMadMad vervolledigen de affiche. Op de CityGate-site in Anderlecht kunnen dagelijks iets meer dan 1.500 personen met een Covid Safe Ticket aanwezig zijn.

GATE Festival gaat door in de weekends van 26 tot 29 augustus en 2 tot 5 september. Organisator Couleur Café was voor haar tweede vrijdag nog op zoek naar de juiste namen. Die heeft het nu gevonden. JeanJass komt zonder vaste partner Caballero naar GATE voor een soloset en het Britse trio van MadMadMad zorgt voor een feest vol elektronica en jazz.

Maar er is ook Brussels talent, want het dj-collectief Brikabrak is ook van de partij. Het volledige tijdschema staat nu online. GATE focust vooral op Brusselse hiphop. Blikvangers zijn onder meer Brihang, Zwangere Guy, L'Or du Commun, Benjamin Epps en Frenetik.

De organisatoren van Couleur Café geven mee dat ze dankzij het Covid Safe Ticket iets meer dan 1.500 personen per dag kunnen ontvangen. De aanwezigen zullen kunnen feesten zonder mondmaskers en zonder afstand te houden, want iedereen op het terrein zal "negatief" zijn.

Een dagticket voor GATE kost 18 euro en voor een weekendticket betaal je 45 euro. Op zondag is het festival gratis. Couleur Café besliste omwille van de pandemie haar jaarlijkste feestje in het Ossegempark deze zomer te schrappen. Met GATE bieden de organisatoren de liefhebbers een alternatief.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni