Gate vindt plaats in Studio Citygate.

Pongo, Brihang, Frenetik en Zwangere Guy op GATE

TRO
© BRUZZ
02/07/2021

GATE, de alternatieve editie van Couleur Café, heeft een groot deel van de line-up bekendgemaakt. Daarop veel oude bekenden, aangevuld met nieuwe gezichten.

In de coronazomer 2021 organiseert Couleur Café in Studio Citygate in Anderlecht een alternatieve versie van het festival. GATE, zoals het evenement heet dat van 26 tot en met 29 augustus en van 2 tot en met 5 september georganiseerd wordt, presenteert vandaag de eerste namen. De ticketverkoop start ook vandaag.

De openingsdag is uitgetekend door Volta, de organisatie die startende artiesten ondersteunt. Er werd gekozen voor de soul en RnB van Stace, de jazz-rock van Tukan, Belgiës bekendste rapper-poëet Brihang en als afsluiter de prettig gestoorde set van de Nederlandse DJ Marcelle.

27 augustus staat dan weer in het teken van Zwangere Guy, die hoogstpersoonlijk met een DJ-set by Papa ZG komt. Daarna volgen Lander & Adriaan (de mannen achter Pomrad en STUFF), dé Brusselse rapsensatie Frenetik, DJ-monument LeFto en de Amsterdamse draaitafelbranie van DRKNGHTS Collective.

Zaterdag 28 augustus kun je als bezoeker rekenen op Reggaebus en The Roots Corner Sound, de grootste dubcollectieven van ons land om samen met een hoop lokale en internationale gasten de dag te vullen.

Lokale verenigingen

De zondagen 29 augustus en 5 september moeten nog nader ingevuld worden. Wel is duidelijk dat ze in het teken van sportieve, artistieke en culinaire animaties en samenwerkingen met lokale verenigingen zullen staan. Verwacht geen concerten.

Op vrijdag 3 september komen The Gallands opdraven, een vader en zoon jazzduel. Verder is er de Franse hiphopsensatie Benjamin Epps. Aansluitend mag Pongo (de stem van Buraka Som Sistema’s Wegue Wegue) een feestje animeren om dan de eer door te geven aan Brussels hiphopinstituut FRONTAL.

Op zaterdag 4 september, tenslotte, tekenen Juicy, twee Brusselse vrouwen, gespecialiseerd in innovatieve RnB met een boodschap, present. Daarna is het de beurt aan de rappers van L’Or Du Commun. De Amsterdamse Philou Louzolo sluit vervolgens GATE af met een eclectische set van house, afro en beats.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni