Culture Quarantaine: online platform voor kunstenaars tijdens coronacrisis

Concert- en theaterzalen zijn gesloten, exposities afgeblazen. Artiesten hebben nauwelijks mogelijkheden om nieuwe producties te ontwikkelen. Maar het publiek, dat blijft. Online weliswaar, via het platform Culture Quarantaine.

"De lockdown werd vrijdag aangekondigd en nog diezelfde avond zijn we aan de slag gegaan," zegt mede-oprichtster Charlène Sauldé. "Zaterdag zonden we het eerste optreden uit." De mosterd haalde ze in Oostenrijk, een gelijkaardig concept heet daar Kultur Quarantaine.

Het Belgische platform, opgericht door voornamelijk Brusselse kunstenaars en creatievelingen, heeft inmiddels meer dan 5.000 abonnees. Iedere dag zijn er tussen de 3 en 6 optredens geprogrammeerd, die live worden uitgezonden via Facebook. Er treden vooral muzikanten op, maar er is ook theater en cabaret of exposities van artiesten. Er worden bovendien kortfilms vertoond, of verhalen voorgelezen voor kinderen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?