Rachida Aziz 2 le space BRUZZ ACTUA 1693

| Rachida Aziz, oprichtster van Le Space en initiatiefneemster achter Headquarters of The Mouvement.

Cultuurhuis Le Space verhuist en wijzigt van naam

VGS
© BRUZZ
03/07/2020

Het activistisch cultuurhuis Le Space heet vanaf nu Headquarters of The Mouvement. De organisatie verhuist bovendien naar de bovenste verdieping van de Kaaistudio’s van het Kaaitheater.

“Le Space ondergaat een metamorfose en ontpopt zich tot Headquarters of The Mouvement,” kondigt de organisatie aan via Facebook. Le Space is een initiatief van modeontwerpster, schrijfster en activiste Rachida Aziz. In 2015 sloot ze haar modeboetiek op de hoek van de Sleutelstraat en de Dansaertstraat en opende op dezelfde locatie een kunst- en cultuurhuis waar activisme centraal staat.

In december 2019 kreeg Aziz te horen dat ze niet langer welkom was in het pand in de Sleutelstraat. Het gebouw was van eigenaar veranderd en de relatie met de nieuwe huurbaas verliep al een tijdje stroef. “De nieuwe eigenaars zagen ons liever verdwijnen,” vertelde Aziz daarover in interview met onze redactie. In januari sloot Le Space haar deuren en ging de organisatie op zoek naar een nieuwe locatie.

Nu verhuist de organisatie naar de bovenste verdieping van de Kaaistudio’s van het Kaaitheater. Ze krijgt ook een nieuwe naam: Headquarters of The Mouvement, in het meervoud. Aziz heeft het in aankondiging op Facebook ook over het ‘eerste hoofdkwartier’. Mogelijk zal de organisatie in de toekomst dus ook op andere locaties een vestiging openen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws, activisme, cultuurhuis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni