Een nieuwe BRUZZ Select: ‘Er is geen Brussel zonder cultuur’

In september wordt traditioneel het nieuwe cultuurseizoen afgetrapt in Brussel, en – het wordt ook al een beetje een traditie – verschijnt er een fonkelnieuwe BRUZZ Select waarmee we vooruitblikken op het najaar.

Elke BRUZZ Select maken we met veel plezier en overtuiging, maar deze keer toch met nog meer overtuiging dan de vorige keren.
Anders dan in een gezond en recent verleden zijn alle aangeprezen events hierin onder groot voorbehoud.

We weten niet wat de toekomst brengt, maar wat we wel weten is dat NU het moment is om de zo zwaar gehavende culturele sector te steunen.
De vertrouwde look met gescheurde foto’s van deze BRUZZ Select krijgt in deze context plots een heel andere betekenis. Wil je dus dat je favoriete Brusselse concertzaal, bioscoop, theater en museum na deze ellendige crisis nog alive and kicking zijn, dan moet je ze nu bezoeken.

Cultuur beleven is je stad beleven. Er is geen Brussel zonder de cultuur.
Zie deze BRUZZ Select dan ook als een statement en een oproep. Brusselaar: laat je niet verlammen door angst.

Kom uit je kot. Hou je aan de veiligheidsmaatregelen en duik het culturele leven in. De culturele sector zorgt er heel correct en professioneel voor dat alles veilig kan gebeuren.
Zoals gewoonlijk hebben we het nieuwe cultuuraanbod in een handig overzicht per discipline gegoten. De selectie voor theater & dans, kunst & literatuur en film oogt ondanks de huidige crisis nog steeds verrassend ambitieus, enkel die van muziek is bescheidener dan gebruikelijk: grote, buitenlandse artiesten wagen zich – voorlopig – amper in ons land. Maar ook het beperkte aantal toegelaten toeschouwers van 200 voor indoorconcerten maakt het boeken van buitenlandse vedetten financieel onmogelijk.

Daardoor zal je in dit extra magazine - hieronder al volledig door te nemen in PDF-vorm, maar de komende dagen ook online op BRUZZ.be/culture - nog meer dan anders Brusselse en Belgische artiesten ontdekken. Dat is hoegenaamd geen zwaktebod: want wie kan er klagen met een seizoen getrokken door Maaike Neuville, Bruno Vanden Broecke, Anne Teresa De Keersmaeker, Serge Aimé Coulibaly, Koenraad Tinel, Vincent Glowinski, Precy Numbi, Jacques Feyder, Chantal Akerman, Brihang en Sylvie Kreusch?

Dus, tot gauw, voor een van de vele podia, kunstcollecties of bioscoopschermen die Brussel rijk is.


Kristof Pitteurs, hoofdredacteur
& Gerd Hendrickx, coördinator cultuur

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?