Pogge Erfgoeddag

| Pogge Erfgoeddag

De 21ste Erfgoeddag, die in het teken stond van onderwijs en opvoeding, heeft zondag ongeveer 200.000 bezoekers gelokt. Dat meldt Faro, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. In tegenstelling tot Open Monumentendag, dat de nadruk legt op onroerend erfgoed, staat op Erfgoeddag het roerend en immaterieel cultureel erfgoed van Vlaanderen en Brussel in de kijker.

Archieven, erfgoedbibliotheken, erfgoedcellen, heem- en familiekundige kringen, musea en andere erfgoedorganisaties gooiden de deuren open. Er werden 1.100 activiteiten georganiseerd, aldus Faro. Op het programma stonden lesdemonstraties, allerhande workshops en wandelingen langs schoolerfgoed, maar ook minder voor de hand liggende activiteiten, zoals escape rooms of rondleidingen achter de schermen, voor de hele familie. Alle activiteiten waren gratis.

Met Erfgoeddag werd bovendien het startschot gegeven voor de eerste editie van de zogenaamde Erfgoeddag-week. Van 25 tot 29 april krijgen leerlingen en leerkrachten van lagere en middelbare scholen bezoek van erfgoedwerkers, die lesgeven over erfgoed. De volgende Erfgoeddag, op 23 apil 2023, staat in het teken van het dierenrijk.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni