Gemeenschapscentrum VK: 'De uitdaging is onszelf heruitvinden'

© Belga
18/11/2021

Gemeenschapscentrum De Vaartkapoen kijkt met zijn uitgebreide muziekwerking de verstrengde coronamaatregelen met lede ogen aan. De invoering van het Covid Safe Ticket Plus bezorgt de organisatie extra kopzorgen en mogelijk ook minder inkomsten.

Woensdagavond werd de VK nog vermeld in een lijst met nachtclubs die naar de Raad van State trekken, maar de VK blijkt foutief vermeld te zijn in die lijst. Toch stelt de VK zich ook vragen bij de nieuwe toepassing van het CST Plus. "Er waren twee 'nightlife' evenementen gepland met dj's, maar er wordt bekeken of deze nu wel doorgaan", vertelt Walter Salender, centrumverantwoordelijke van de Vaartkapoen.

Doordat de VK werkt met een programma dat zich eerder op korte termijn richt, is er van annulaties weinig sprake. Mensen die tickets hebben gekocht dagen normaal gezien wel op, maar de volledige capaciteit van de zaal is zelden benut. "De ticketverkoop loopt goed, maar ik kan ook niet zeggen dat het vlot loopt", merkt Salender op.

Om toch nog wat winst te maken, rekent de VK bij concerten op de drankenverkoop, maar nu wordt die ook twijfelachtig door het CST Plus. "De uitdaging is dat we onszelf heruitvinden en zien hoe we dit toepassen en hoe we te werk gaan. Het is geen eenvoudige situatie, want je boekt een groep voor een optreden en je hoopt dat er bepaalde middelen binnenkomen om uit de kosten te raken. Het is dweilen met de kraan open."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni