Ook Zavelnocturnes sneuvelen door coronavirus

© BRUZZ
| De Zavelnocturnes worden normaal gezien ieder jaar opgefleurd met een versierde kerstboom op het plein.

Een dag na Wapenstilstand heeft het coronavirus met de Zavelnocturnes alweer een nieuw slachtoffer gemaakt. Die moesten normaal gezien plaatsvinden tussen 25 en 29 november, maar worden nu met een jaar uitgesteld. En dat is voor de handelaars een bittere pil om te slikken. “Na een zwaar eerste semester, maakt dit het allemaal nog wat moeilijker.”

“Door de verstrengde coronamaatregelen is het dit jaar niet mogelijk om op een verantwoorde manier de Zavelnocturnes te laten doorgaan,” leggen de organisatoren uit op de website van La Dernière Heure.

“We proberen de buurt ook in deze moeilijke omstandigheden al maanden nieuw leven in te blazen, maar we kunnen nu niet anders dan dit evenement annuleren. Dit is een zware klap voor de handelaars. Want na een zwaar eerste semester, maakt dit het allemaal nog wat moeilijker.”

De nocturnes worden uitgesteld tot volgend jaar. Het evenement viert dan zijn 30ste verjaardag en die gebeurtenis willen de organisatoren niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Het volledige programma krijgt voor de gelegenheid een ‘nieuwe look’ en dat zal zich zowel vertalen in de verlichting van het plein als de vele optredens die er op het programma zullen staan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?