Rokia Traoré en Jan Goossens vechten om hoederecht van vijfjarige dochter

SVG
© BRUZZ
19/03/2020

De Malinese zangers Rokia Traoré en haar ex Jan Goossens zijn in een dispuut verwikkeld over het hoederecht van de vijfjarige dochter. Traoré zit momenteel in de gevangenis in Parijs.

De Franse justitie buigt zich op 25 maart weer over de vrijlating van de bekende Malinese zangeres Rokia Traoré. Zij is momenteel opgesloten omdat ze zich niet heeft gehouden aan een beslissing van het Belgisch gerecht in verband met het hoederecht over de vijfjarige dochter van Traoré. Ze wordt beschuldigd van "ontvoering, opsluiting en kidnapping van een kind".

Voormalig KVS-directeur Jan Goossens, de vader van het kind, kreeg van de Belgische rechter het volledige hoederecht. Traoré betwist dat op basis van een uitspraak van het gerecht in Mali.

Bij een tussenstop in Parijs op 11 maart werd Traoré opgepakt. Sindsdien zit ze in de vrouwengevangenis van Fleury-Mérogis. Ze is in hongerstaking gegaan. Haar advocaat vraagt haar vrijlating. Er loopt ook een oproep op de sociale media voor haar vrijlating.

Jan Goossens, oud-directeur KVS

| Jan Goossens, oud-directeur KVS.

Triest en pijnlijk

Traoré beschuldigt Goossens van seksuele handtastelijkheden ten aanzien van het kind. Ze heeft al drie keer een klacht ingediend. Een eerste keer werd die geseponeerd.

Jan Goossens reageerde maandag in De Standaard. Hij noemt de zaak ‘triest en pijnlijk’. “Alle vonnissen zijn helder en evenwichtig, maar werden genegeerd. Alle valse beschuldigingen zijn onderzocht en geseponeerd. Het is kwetsend om te worden geconfronteerd met een mediacampagne, op basis van gemanipuleerde informatie, waarin wordt geprobeerd deze zaak te politiseren en te culturaliseren. Terwijl het een privézaak is. Ik hoop dat het gerecht in alle sereniteit zijn werk kan doen opdat onze dochter haar beide ouders kan terugzien.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws , jan goossens , rokia traore

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni