See U ontving 15.000 bezoekers in augustus

Op het terrein zijn honderd verschillende projecten verzameld.
© See U
| Op het terrein zijn honderd verschillende projecten verzameld.
© See U
| Op het terrein zijn honderd verschillende projecten verzameld.

Het project See U werd goed bezocht tijdens de zomermaanden. In de maand augustus kwamen er naar schatting 15.000 mensen naar de voormalige politiekazerne in Elsene. Dat blijkt uit het antwoord van Pascal Smet (one.brussels-SP.A) op de vraag van Alexia Bertrand (MR) tijdens de commissie Territoriale Ontwikkeling.

See U, dat zijn honderd creatieve projecten, waaronder een universitaire Fablab, een repaircafé, een buurtbioscoop en een buggycafé. De afgelopen zomer waren er op het terrein van 45.000 vierkante meter ook films te zien in de openlucht, er waren concerten, foodtrucks en een bar.

De mensen wisten er de weg naartoe te vinden. Het initiatief ging ruim voor de gezondheidscrisis van start en heeft de tijd gehad om publieke loyaliteit op te bouwen, verklaart Smet het succes. Ook krijgt het project veel steun van de netwerken die verbonden zijn met ondernemers die op de site aanwezig zijn.

Zomer in Josaphat

Ook de andere projecten van tijdelijke invulling van de Maatschappij voor Stedelijke Inrichting, werden goed bezocht. ‘Zomer in Josaphat’ telt in augustus bijvoorbeeld 2.212 bezoekers. De eerste drie weken van september bezochten nog eens 2.900 Brusselaars het park. Daar vinden ze nog tot 22 oktober een buitenbar, terras en strandstoelen. Ook is er een terrein voor petanque en pannavoetbal.

Het MSI-project MolenWest werd officieel ingehuldigd op 16 september, dus er zijn op dit moment nog geen bezoekerscijfers van de periode van een maand beschikbaar. Op die locatie nabij het Weststation is er onder andere een Fablab, sportactiviteiten en een pizza-oven.

Tijdelijke bezetting sluit aan bij de doelstellingen van de regering. Het beleid wordt door de Maatschappij voor Stedelijke Inrichting uitgevoerd en zal daarom in de toekomst worden versterkt en ondersteund. De tijdelijke invulling van het Josaphatpark zal worden geëvalueerd en mogelijk verlengd tijdens de volgende zomer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?