| Van links naar rechts onderaan: Lisa, Joachim, Rana en Wout.

Studenten van Erasmushogeschool Brussel vanavond in finale van De Campus Cup

Joram Deconinck
08/06/2023

Vanavond komen we te weten of de studenten Biomedische Laboratoriumtechniek van de Erasmushogeschool Brussel hun tegenstander Rechten van de KU Leuven kunnen verslaan. Gisteren nog namen de biomedische laboranten het op tegen de bio-ingenieurs van de UGent in een superspannende halve finale. "Dit hadden we gehoopt, maar totaal niet verwacht", zegt student-laborant Joachim Van Kerrebroeck.

In De Campus Cup nemen studenten uit alle Brusselse en Vlaamse hogescholen en universiteiten het tegen elkaar op. Vorig jaar wonnen de VUB-studenten Toegepaste taalkunde de televisiequiz op VRT 1 nog. Of de finalebeker nog even in Brussel blijft staan, hangt allemaal af van student-laboranten Wout, Lisa, Rana en Joachim. Gisteren leverde de halve finale hen nog een score op van 6 tegenover 3. Het was dankzij hun vrijstellingen en snelle antwoordtijden dat ze het ijzersterke team van de UGent konden uitschakelen.

Als de biomedische laboranten zich vanavond opnieuw kunnen bekronen tot winnaar, dan zou het de eerste wetenschappelijke richting ooit zijn die De Campus Cup wint. Rana Petre is alleszins tevreden met haar plekje in de finale, of ze nu winnen of niet: "Ik had steeds stress om eruit te liggen, maar na de finale is het voor beide teams gedaan en hebben we alle afleveringen uitgespeeld. Dat op zich is al een prestatie en bezorgt me daarom minder stress."

De biomedische laboranten stappen met een trots gevoel de finale in. "Hoe we in de finale zijn gekomen, is echt mooi. Beter had het niet gekund. Bovendien heb ik er nieuwe vrienden aan overgehouden", vervolgt Petre. Dat de competitie een band schept, beaamt ook Joachim Van Kerrebroeck: "Pas een uurtje voor de eerste kwalificatieronde heb ik mijn medestudenten voor het eerst gezien, maar het is echt bijzonder om ze schouder aan schouder te leren kennen."

Vanavond om 21.35 uur komen we te weten of een Brusselse school opnieuw met de eer mag gaan lopen. . "Het was een geweldig avontuur en ik zou het zo opnieuw doen", vertelt Joachim Van Kerrebroeck. "Toch zorgde het avontuur ook voor stress. Het feit dat heel België vanop de bank meekeek, versterkt dat gevoel nog. Zeker nu de examens voor de deur staan.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni