Talentenhuis Zinnema lanceert boekingsapp om leegstaande zaalruimte tegen te gaan

© Belga
17/02/2022

Het open talentenhuis Zinnema in Anderlecht heeft donderdag haar nieuwe boekingsapp "I Need Space" gelanceerd. Het is een nieuwe manier om leegstaande zaalruimte en het tekort aan repetitielokalen voor amateurkunstenaars op een laagdrempelige manier tegen te gaan.

Zinnema heeft vijf zalen, maar die zijn lang niet altijd bezet. Met I Need Space worden deze zalen nu aangeboden als professionele repetitieruimte die last minute geboekt kan worden. Van een week tot een uur op voorhand. Dat kan bovendien aan een spotprijs, want de kleinste zaal wordt verhuurd aan 5 euro per uur en de grootste aan 9 euro per uur.

"Tijdens corona hadden jongeren het al moeilijk om thuis te leven. Toen hebben we gemerkt dat er absoluut nood was aan ruimte om hun creativiteit uit te oefenen, maar in Brussel is er niet genoeg plaats", vertelt Zinnema's sociaal cultureel werker Sabrine El Mabrouk.

'I need space'

Boeken gebeurt via de app of via de website www.ineedspace.be. Het dans- en storytellinggezelschap Barhal Compagnie was de eerste om via de app te boeken. Zo konden ze hun voorstelling voor het eerst op een echt podium oefenen. "Deze repetitiefase is noodzakelijk om zowel de voorstelling als ons zelfvertrouwen te doen groeien", vertelt choreograaf Tomas Ntamashimikiro van Barhal Compagnie.

De volledige huisstijl van Zinnema werd tijdens de coronapandemie aangepakt. Ze lanceren een nieuw logo, de nieuwe slagzin "Doen wat je kunst", een nieuwe website met virtuele 3D-tour en het nieuwe digitale leerplatform Learn Something New. Daarop staan vier online cursussen, waaronder Acting on Screen door Maaike Neuville.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni