Tiental Brusselse theaters kanten zich tegen Covid Safe Ticket

© Belgaimage
| Een Covid Safe Ticket in de horeca.

Op 1 oktober wordt het Covid Safe Ticket uitgebreid en daar is een tiental Brusselse theaterzalen, cultuurhuizen en Cinema Nova niet mee opgezet. “Wij weigeren om deel te nemen aan de scheiding van de samenleving en het stigmatiseren van bepaalde bevolkingsgroepen”, schrijven ze in een open brief gericht aan de Brusselse regering.

Dat schrijft BX1. De open brief is ondertekend door La Balsamine, Le 140, La Vénerie en Le Senghor. “Wij zijn helemaal niet akkoord met de invoering van het Covid Safe Ticket. Sommige actoren zullen de toepassing ervan weigeren”, schrijven ze in de open brief.

“De culturele actoren vormen een band met de hele samenleving en sluiten niemand uit. Wij weigeren om deel te nemen aan de scheiding van de samenleving en het stigmatiseren van bepaalde bevolkingsgroepen.”

'Liever zonder CST, met mondmasker'

In de open brief schrijven de theaterzalen en cultuurhuizen dat ze “niet de rol van de ordediensten kunnen spelen.” Ze betwijfelen het nut van het Covid Safe Ticket en zien het vooral als een drukkingsmiddel om mensen aan te sporen om zich te laten vaccineren. “Het publiek dat gevaccineerd is kan het virus (over)dragen aan een deel van het publiek dat negatief testte, aangezien mondmaskers niet verplicht zijn. Het is geen garantie om de verspreiding van het virus tegen te gaan.”

Liever zouden de ondertekenaars van de open brief verder blijven werken volgens het CIRM, het COVID Infrastructuur Risico Model, waarbij mondmaskers verplicht zijn voor mensen ouder dan twaalf.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?