Brussels parlement zet licht op groen voor verlenging CST

© Belgaimage
| Een bezoeker aan een nachtclubs laat het Covid Safe Ticket (CST) en identiteitskaart.

De plenaire vergadering van het Brussels parlement heeft donderdagavond het licht op groen gezet voor de verlenging van het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) met maximaal drie maanden tot 15 april.

De meerderheid en CD&V stemden voor, PVDA en Vlaams Belang tegen, en de rest van de oppositie onthield zich, net zoals Hilde Sabbe (One.brussels-Vooruit). Even voordien sprak ook het Waals Parlement zich uit voor een verlenging. De meerderheid stemde voor, CDH onthield zich en PVDA stemde tegen.

De oorspronkelijke ordonnantie, die begin oktober goedgekeurd werd, beperkt de uitbreiding van het CST-gebruik in de tijd – tot 30 juni 2022 met een eerste vervaldag op zaterdag 15 januari – en tot een aantal sectoren: horeca, dancings en discotheken, sportclubs, fitnesscentra, beurzen en congressen, de culturele, recreatieve en feestelijke sector, de residentiële zorginstellingen voor kwetsbare personen, en evenementen vanaf 50 personen binnen en 200 personen buiten.

Het CST is verplicht vanaf 16 jaar of vanaf 12 jaar voor massa-evenementen en residentiële zorginstellingen voor kwetsbare personen.

Volgens de Brusselse regering verantwoordt de huidige epidemiologische toestand in het Brussels Gewest de verlenging van de oorspronkelijke ordonnantie, zo staat te lezen in de toelichting van het ontwerp van ordonnantie.

De parlementaire commissie Gezondheid keurde het voorstel dinsdag al goed.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?