Valérie Wolters volgt Jan Wallyn op bij Zinnema

RV
© BRUZZ
26/01/2023
Updated: 27/01/2023 16.21u

Zinnema, het Vlaams huis voor Amateurkunsten in Anderlecht, heeft een nieuwe algemene coördinator: Valérie Wolters. Dat laat de organisatie weten in een persbericht. Daarmee volgt ze Jan Wallyn op die er acht jaar lang directeur was.

Wolters stond eerder al aan het hoofd van verschillende culturele organisaties in Brussel. Ze lag mee aan de basis van het managementbureau Margarita Production dat podiumkunstenaars ondersteunt in de ontwikkeling van hun artistiek parcours. Daarna werd ze achtereenvolgens zakelijk leider bij Kunstenfestivaldesarts en workspacebrussels.

“Met haar ervaringen in en kennis van het culturele veld in Brussel wil Wolters Zinnema verder wortelen in onze hoofdstad. Vooral de mix van verschillende artistieke praktijken die onderdak vinden in Zinnema gaven haar goesting om de uitdaging aan te gaan,” staat er in het persbericht.

In Zinnema bewandelt ze een nieuw pad: “ik vind het interessant hoe Zinnema traditionele amateurkunsten weet te combineren met innovatieve, experimentele artistieke praktijken. Deze organisatie is erin geslaagd om verschillende artistieke talen te kunnen verenigen onder één dak.”

Dichter bij de stad

Valérie Wolters wil met haar rol als Algemeen Coördinator opnieuw dichter bij de stad komen en ervoor zorgen dat Brusselse talenten hun weg vinden naar een structuur op maat van hun praktijk.

In eerste instantie wil Wolters de organisatie weer volledig op de rails krijgen in het post-covid tijdperk.

Samen met de ploeg heeft artistiek leider Audrey Leboutte een beleidsnota geschreven: “we staan aan het begin van deze nieuwe beleidsperiode en ik wil ervoor zorgen dat we met het team deze dromen waarmaken. Toen ik de beleidsnota las, kon ik mij meteen vinden in de missie en kernwaarden van het uniek ‘open talentenhuis’: ontmoeting en verbinding, meerstemmigheid, talentontwikkeling, democratische processen en decentralisatie van macht.”

Valérie Wolters werkt sinds 16 januari halftijds bij Zinnema en zal zich vanaf 1 maart voltijds inzetten voor de organisatie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni