Van Eyck-jaar kent vliegende start op Brussels Airport

© Zuhal Demir
| Het kussentje dat de reizigers naar Madrid meekregen

Op Brussels Airport is donderdagochtend het Van Eyck-jaar officieel van start gegaan. Twee gates zijn voor deze gelegenheid in een thema van die Vlaamse meesters gestoken. Passagiers naar Madrid kregen een speciaal ontworpen kussentje mee. De Stad Gent, de Vlaamse regering, Brussels Airlines en Toerisme Vlaanderen willen met deze actie een massa toeristen naar alle activiteiten rond de gebroeders Van Eyck lokken.

Na Rubens in 2018 en Bruegel in 2019 zet Vlaanderen dit jaar volop in op de gebroeders Van Eyck. Gent wordt in 2020 een echte "Van Eyck-stad". "De luchthaven is een plaats van komen en gaan", zegt Gents schepen van Cultuur Sami Souguir (Open VLD). "We hopen dat heel wat passagiers die aan deze gates passeren, blijven stilstaan en zien hoe we hulde brengen aan Jan Van Eyck. Zo kunnen we hen naar Gent lokken."

Ook Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) gaf donderdagochtend mee het startschot voor "de vliegende start van het Van Eyck-jaar". "Toeristen zijn onze ambassadeurs om buitenlandse toeristen naar Vlaanderen te lokken. De meesterlijke werken van de gebroeders Van Eyck hangen dan wel in de meest gerenommeerde musea in de wereld, enkel in Vlaanderen kunnen de toeristen echt ervaren hoe ze geleefd en gewerkt hebben", benadrukte Demir.

Vertrekkende passagiers van 25 vluchten van Brussels Airlines krijgen de komende week een speciaal ontworpen Van Eyck-gadget mee bij het instappen van hun vliegtuig. De primeur was donderdag weggelegd voor de passagiers naar de Spaanse hoofdstad Madrid. Ze kregen een kussentje met daarop De zingende engelen, een fragment uit het meesterwerk Lam Gods.

demir en souguir
© Zuhal Demir
| Gents schepen Sami Souguir (Open VLD) en Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) deelden kussentjes uit bij de start van het Van Eyck-jaar op Brussels Airport

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?