Vier grote graffitiwerken voor nationale feestdag

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 15 juli 2020
Updated: 16-07-2020 - 14:08

Bozar wil voor de nationele feestdag vier grote graffitiwerken opleveren in Brussel, Charleroi, Antwerpen en op Brussels Airport, schrijft Le Soir. Een "nationale feestdag van de protocollaire cultuur", zegt Paul Dujardin, de CEO van het Brusselse kunstencentrum.

Dujardin ging in op een vraag van koning Filip en stelde vier reuzegrote graffiti's voor op vier plaatsen in het land. Het paleis stond blijkbaar open voor het initiatief, zegt Dujardin. "Vier streetart-artiesten gingen akkoord om in het project te stappen dat via cultuur de geesten en de stad heropent."

In Brussel zal graffitikunstenaar Dema One de gevel van het Paleis voor Schone Kunsten inpakken, naar het voorbeeld van Christo. In Antwerpen neemt Zenith, het alter ego van acteur Matthias Schoenaerts, een blinde gevel van een provinciegebouw onder handen.

Beeldend kunstenaar Rinus Van de Velde zorgt voor een werk in de aankomsthal van de luchthaven van Zaventem. El Nino 76 plant tot slot een kunstwerk op de financiƫntoren in Charleroi.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?