Caroline Pauwels, rector van de VUB (Vrije Universiteit Brussel) voor de uitereiking van de eredoctoraten 'Doctor Honoris Causa' op 17 november 2021

| De documentaire verschijnt op 26 september, bij de start van het academiejaar, op Canvas.

VUB herdenkt Caroline Pauwels met voorvertoning van nieuwe Canvas-documentaire

© Belga
12/09/2022

Haar zoon Emiel, vrienden en collega's van Caroline Pauwels, de voormalige rector van de Vrije Universiteit Brussel, hebben maandag in première de documentaire 'De vier seizoenen van Caroline Pauwels' te zien gekregen. De documentaire verschijnt op 26 september, bij de start van het academiejaar, op Canvas.

De grote aula van de Campus Etterbeek van de VUB was goed volgelopen voor de herdenking van Caroline Pauwels. Voorafgaand aan de voorvertoning haalden vier gastsprekers herinneringen op aan Caroline. Zij was voor hen een bezieler, een inspirator, bescheiden en ook iemand die niet altijd op tijd kwam. "Maar ze gaf je nadien wel alle tijd en luisterde met veel interesse", getuigt kersvers VUB-rector Jan Danckaert. "Ik wil ervoor zorgen dat de VUB, de VUB blijft en we hebben daarvoor de perfecte leidraad: het gedachtegoed van Caroline", stelt hij.

Voorzitter van de raad van bestuur van de VUB Karsten De Clercq loofde Pauwels voor haar innerlijke kracht en Karen Donders, ex-student van Pauwels, merkte op hoe ze van heel veel dingen iets wist en altijd bewust een mening vormde. Tot slot vertelde documentairemaakster Isabel Junius zelf hoe ze de vier seizoenen met Caroline Pauwels doorstond, tot daar plots het afscheid was op 5 augustus 2022.

De documentaire toont haar leven achter de schermen en hoe ze de persoon werd die ze was. Naarmate haar ziekte bepalender werd, kreeg ook die impact een plaats in de documentaire. "Waar en wanneer we konden, hebben we zoveel mogelijk gefilmd. Het is uiteindelijk haar persoonlijkheid waar het om gaat. Deze documentaire zijn dus fragmenten. Het is niet volledig", vertelt Junius.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni