© Tom Vermeylen | Een fietstocht met Pro Velo.

BRUZZ select: onze cultuurtips voor het weekend

Glodie Mungaba
© BRUZZ
29/07/2022

In the Streets Festival, het Stevie Wonder tribute concert en een filmfestival 'Cinema Trottoir'. Alles om je weekend te laten oplichten. Vergeet ook niet een fietstocht om de geschiedenis van het fietsen te leren kennen en een videocursus voor kinderen.

FESTIVAL

In The Streets, dat plaatsvindt tijdens de maand augustus, zet zijn reis voort. Dit festival maakt deel uit van het 'Hello Summer'-programma in Brussel. Dit wil de hoofdstad vullen met gratis sport-, culturele en artistieke activiteiten.

IN THE STREETS
14/7 > 14/8
Verschillende locaties in Brussel
www.inthestreets.brussels

in_te_streets.jpg
In The Streets.

CONCERT

The Music Village ontvangt de Belgische zangeres van Italiaanse afkomst, Sarah Letor voor een concert. Sinds haar begin in de muziek, is ze geïnspireerd door haar held, Stevie Wonder. Tijdens deze show zal ze op een unieke manier hulde brengen aan hem.

SARAH LETOR & BAND
29/7, 20.30
The Music Village

www.themusicvillage.com

FILM

Cinemaximilian is een filmplatform door en voor nieuwkomers en vluchtelingen. Het organiseert zijn eerste filmfestival, het Cinéma Trottoir, op verschillende zaterdagen. Dit evenement wil de aandacht vestigen op nieuwkomers in de Belgische filmwereld. Lees hier meer over het festival.

CINEMA TROTTOIR
30/7 > 17/9, vanaf 20.00
Cinemaximiliaan
www.cinemaximiliaan.org

cinemaximiliaan.jpg
© Cinemaximiliaan | Een groepsfoto genomen op een avond in Manchesterstraat waar ze regelmatig samenkomen voor workshops, diners en bijeenkomsten van diverse afkomst.

KINDEREN

Video's maken voor TikTok, dat kun je leren in onderstaande workshop, gericht op kinderen van 9 tot 14 jaar. Het is niet nodig om een Tiktok-account te hebben, of zelfs om het te gebruiken. De cursus is gebaseerd op wat jongeren zien op het internet, op Tiktok of elders. Het gaat over het ontdekken van video's en het analyseren ervan, en vervolgens over het creëren. De cursus wordt in het Frans gegeven.

ONTKETEN TIKTOK
29/7
BRASS
www.lebrass.be

FIETSEN

Ben je een liefhebber van fietsen en de geschiedenis ervan? Dit is iets voor jou. Pro Velo organiseert een fietstocht om meer te leren over de geschiedenis van de fiets in het algemeen. Ook over de verschillende fietsverenigingen die zich inzetten om de fiets te promoten. De fietstocht wordt in het Frans gehouden.

BRUSSEL IN HET ZADEL
31/7, 14.00
Pro Velo
www.provelo.org

pro_velo.jpg
Pro Velo organiseert een fietstocht om meer te leren over de geschiedenis van de fiets.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie