BRUZZ select: onze cultuurtips voor het weekend

© BE CULTURE
| De Brusselse Biënnale - Neoklassiek (BBN) is toe aan zijn tweede editie. Je kunt onder meer de Koninklijke Militaire School bezoeken.

BRUZZ is terug met een selectie tips voor het weekend. Er staan maar liefst vier festivals op het programma: een culinair festival om het beste van Brussel te proeven, een festival rond neoklassiek erfgoed in de hoofdstad, een kinderfestival in het Muntpunt en een Franstalig muziekfestival. Ten slotte is er ook nog een Senegalees concert in de Matonge-wijk.

CULINAIR FESTIVAL

Na de eerste speciale 'Dinners'-editie in 2021 is Eat Festival terug voor een tweede editie. Een zestigtal chef-koks en ambachtslieden zullen in Gare Maritime bij Tour & Taxis vier dagen lang Brussel op zijn culinaire best laten zien. Je kan er proeven van kleurrijke desserts, ambachtelijke kazen, Brusselse bieren en cocktails. Nieuw dit jaar zijn onder meer een markt van lokale producenten, een wijnbar en workshops.

EAT FESTIVAL
29/09 > 2/10
Gare Maritime
www.visit.brussels

1780 Gare Maritime food market
© Saskia Vanderstichele
| Eetfestival gaat plaatsvinden in de Gare Maritime

ERFGOEDFESTIVAL

Ook de Brusselse Biënnale - Neoklassiek (BBN) is terug voor een tweede editie in de hoofdstad. Het doel is het vergeten neoklassieke erfgoed van Brussel onder de aandacht te brengen. BBN wordt georganiseerd door Explore.brussels, een organisatie die rondleidingen door de hoofdstad aanbiedt. Op het gevarieerde programma staan ook literaire activiteiten en bezoeken aangepast aan een publiek met beperkte mobiliteit. Lees hier meer over de BBN.

BRUSSELSE BIENNALE NEOKLASSIEK
1 > 9/10
Verschillende plaatsen in Brussel
www.explore.brussels

blokb-16-ridim.jpg
© BE CULTURE
| De Koninklijke Militaire School, een van de plekken die je kunt bezoeken in het kader van BBN.

MUZIEKFESTIVAL

Het festival FrancoFaune belicht de diversiteit binnen Franstalige muziek. Er worden vijftig concerten georganiseerd op twintig culturele locaties in Brussel en ook iets verder buiten Brussel. Dit weekend zal de dj, geluidsexperte en activiste Rokia Bamba sfeer brengen in de Pianofabriek. In de Kruidtuin stelt daarnaast singer-songwriter Lux Montes haar album voor. Er zijn ook verschillende verrassingen voor het publiek gepland.

FRANCOFAUNE
23/9 > 16/10
Verschillende culturele locaties in Brussel
www.francofaune.be

KINDERFESTIVAL

Met de steun van Muntpunt organiseert de Belgisch-Congolese Christelle Pandanzyla de vijfde editie van Le Monde de Jahi, een kinderfestival vernoemd naar haar zoon. Le Monde de Jahi wil diversiteit vieren aan de hand van spelletjes en literatuur voor kinderen. Kinderen kunnen er onder meer kennismaken met traditionele Afrikaanse strategiespellen of deelnemen aan creatieve workshops en lezingen met auteur Laura Nsafou ('Like a million black butterflies').

LE MONDE DE JAHI
1/10, 10.00 - 19.00
Muntpunt
www.muntpunt.be

le_monde_jahi_2.jpg
Le monde de Jahi, editie 2021.

CONCERT

Fidia Samba is een zangeres, gitariste en componiste van Senegalese afkomst. Haar muziek is een mix van afro-pop met akoestische muziek en reggae. Met haar gitaar onder de arm zingt ze in de taal Wolof, de meest gesproken taal in Senegal. Ze treedt op in La Signare, een Senegalees restaurant in het hart van de Matonge-wijk.

FIDIA SAMBA
30/9, vanaf 20.00 uur
La Signare
www.facebook.com

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?