Koninklijk Paleis opent officieel zijn deuren voor het publiek

© PhotoNews
| Koning Filip voor het Koninklijk Paleis aan het Warandepark.

Het Koninklijk Paleis aan het Warandepark opent naar jaarlijkse traditie zijn deuren van 23 juli tot en met 29 augustus. Tickets zijn gratis, maar u moet wel op voorhand reserveren.

Liefhebbers van architectuur, sympathisanten of nieuwsgierige Brusselaars: ze zijn van vrijdag 23 juli tot en met zondag 29 augustus welkom om het Koninklijk Paleis te bezoeken. Bezoekers kunnen dit jaar voor het eerst ook genieten van een wandeling langs de binnentuin van het Paleis.

Op het parcours liggen verschillende historische salons, zoals bijvoorbeeld de Spiegelzaal, de Grote Galerij, de Troonzaal, de twee Witte Salons. Bezoekers komen ook langs de Venetiëtrap, de oorspronkelijke Eretrap van het Koninklijk Paleis, waar grote schilderijen met zichten over Venetië hangen.

Door de coronamaatregelen zijn er dit jaar geen tentoonstellingen in de salons, om voldoende afstand tussen de bezoekers te garanderen.

Tickets zijn gratis, maar moet op voorhand gereserveerd worden op de website van het Paleis. Er kan maar een beperkt aantal bezoekers worden toegelaten. Ter plaatse reserveren is niet mogelijk.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?