Paul Dujardin 4 BRUZZ ACTUA 1633

| Paul Dujardin, vanaf 1 januari 2020 directeur van lopende zaken bij Bozar.

Paul Dujardin blijft voorlopig directeur bij Bozar

HD
© BRUZZ
29/12/2019

Paul Dujardin en zijn cfo Jérémie Leroy mogen vooralsnog zichzelf opvolgen na de afloop van hun mandaat eind 2019. Bevoegd minister premier Sophie Wilmès (MR) zegt geen beslissing te willen nemen over de aanstelling van een nieuwe directeur zolang de regering in lopende zaken is.

Volgens De Standaard heeft Wilmés doorgegeven aan de raad van bestuur van Bozar dat de regering in lopende zaken geen nieuwe directeur zal kiezen. Daardoor blijft Dujardin voorlopig gewoon aan het hoofd van het kunsthuis en worden er nieuwe contracten van onbepaalde duur opgesteld. “Dit is om de continuïteit van het huis te garanderen”, zegt bestuursvoorzitter Etienne Davignon aan de krant.

Dujardin, die nu in de laatste dagen van zijn derde mandaat van zes jaar als artistiek directeur zit, heeft er een woelige periode opzitten. In 2018 sprak zijn personeel een motie van wantrouwen uit omwille van de hoge werkdruk, en in 2019 werd die vernieuwd.

Ook de andere kandidaten voor de positie - de Zwitserse operadramaturg Christian Longchamp en Jan Raes, voormalig directeur van het Concertgebouw Amsterdam – zullen dus nog even moeten wachten op een finale beslissing.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , culture , Samenleving , Paul Dujardin , Bozar , sophie wilmès , Etienne Davignon

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni