Paul Dujardin 4 BRUZZ ACTUA 1633

| Paul Dujardin wil zijn carrière bij kunstencentrum Bozar graag verderzetten. Al sinds 2002 is hij daar aan de slag als algemeen directeur.

Paul Dujardin wil zichzelf opvolgen als algemeen directeur bij Bozar

GR
© BRUZZ
05/10/2019

Paul Dujardin heeft interesse in een vierde termijn als algemeen directeur van kunstencentrum Bozar. Dujardin bekleedt die functie al sinds 2002 en heeft zich opnieuw kandidaat gesteld. Zijn huidige termijn loopt af op 1 januari 2020. Voor de job krijgt Dujardin concurrentie van Christian Longchamp en Jan Raes.

De federale overheid lanceerde op 15 maart een oproep voor kandidaten voor de functie van algemeen directeur van kunstencentrum Bozar. Daarop kwam oorspronkelijk heel wat kritiek, omdat de vacature zich oorspronkelijk enkel op mannen richtte.

De raad van bestuur van de cultuurinstelling heeft zich ondertussen gebogen over de verschillende sollicitaties en een aantal kandidaten naar voor geschoven.

Concurrentie van Longchamp en Raes

Daarbij ook die van huidig algemeen directeur Paul Dujardin. Die kwam in 2002 aan het hoofd te staan van de Bozar en wil zichzelf nu voor de derde keer opvolgen. Hij krijgt daarvoor concurrentie van Christian Longchamp en Jan Raes, van wie de kandidaturen eveneens zijn weerhouden.

Het is nu aan bevoegd minister Didier Reynders (MR) om er de meest geschikte kandidaat uit te pikken en die voor te dragen op de ministerraad. Dujardin lijkt veel kans te maken om zichzelf op te volgen, maar ligt wel al geruime tijd in de clinch met een deel van het personeel, dat ook al een motie van wantrouwen indiende tegen de directie.

Op 1 januari 2020 moet de nieuwe algemeen directeur normaal gezien aan zijn taak beginnen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, Expo, Paul Dujardin, Bozar, algemeen directeur, Christian Longchamp, Jan Raes

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni