De dinosaurussen in het Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen

| Het museum voor Natuurwetenschappen staat bekend vanwege zijn dinosaurussen.

T-Rex-tentoonstelling in Museum voor Natuurwetenschappen

© Belga
07/10/2021

Vanaf vrijdag zal er tien maanden lang in het museum voor Natuurwetenschappen een dinotentoonstelling te zien zijn gewijd aan de meest tot de verbeelding sprekende dinosaurus: de tyrannosaurus rex. De expo is ontworpen voor kinderen vanaf vijf jaar "maar alle dinofans zullen er plezier aan beleven", klinkt het.

Staatssecretaris Thomas Dermine, bevoegd voor Wetenschapsbeleid, was donderdag aanwezig op de persopening. Hij noemde Brussel "de Europese dinohoofdstad" en loofde het museum voor zijn educatieve rijkdom, zijn "fundamenteel belangrijke pedagogische rol" en zijn wetenschappelijke benadering.

De expo start met een 3D-print van een skelet van een vrouwelijke tyrannosaurus van 67 miljoen jaar oud, opgegraven in Montana in de Verenigde Staten. Wat volgt is alle uitleg over het skelet: in welk tijdperk deze dino leefde, wat ze at, hoe haar hersenen werkten, dat een andere T-Rex haar ooit in de onderkaak gebeten heeft en hoe oud ze was toen ze stierf.

Er zijn verder enkele doe-activiteiten: een elektrospel of een spel waarbij je zelf met elastiekjes een skelet moet vervolledigen. Bezoekers kunnen ook op een hometrainer fiets stappen en racen tegen een T-Rex. Als je twintig per uur fietst, blijf je de reusachtige vleeseter voor. Op het einde van de tentoonstelling is er nog een quiz waar de bezoekers kunnen testen of ze inmiddels "T-Rexpert" zijn geworden. `

De tentoonstelling komt van Naturalis, een natuurhistorisch museum in Leiden. Het museum voor Natuurwetenschappen in Brussel zette er zijn eigen stempel op. Een parcours en nieuwe inhoud werden er aan toegevoegd. Het museum is elke dag open behalve op maandag. Elke eerste woensdagnamiddag van de maand is de toegang gratis.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni