9 Brusselse zaken genomineerd voor Belgian Vegan Awards

1731 RESTO Vegan Butchers Choice 1731 RESTO Vegan Butchers Choice
© Saskia Vanderstichele
| Vorig jaar kreeg The Vegan Butcher's Choice de prijs voor beste nieuwkomer.
© Saskia Vanderstichele
| Vorig jaar kreeg The Vegan Butcher's Choice de prijs voor beste nieuwkomer.

De Belgische veganismevereniging BE Vegan reikt op 13 januari de Belgian Vegan Awards uit voor ondernemers die het afgelopen jaar in het oog sprongen met hun vegan aanbod. Tussen de genomineerden staan negen Brusselse kanshebbers. “Samen met Gent en Antwerpen blijft Brussel een van de koplopers wat vegan aanbod betreft.”

Na een eerste selectieronde waarbij 5.600 mensen hun stem uitbrachten, werden per categorie zes zaken genomineerd. Op 13 januari zullen de effectieve winnaars bekend gemaakt worden, maar er zitten alvast negen Brusselse initiatieven tussen de genomineerden.

Vegan spareribs en notenpasta

De winnaar van categorie beste nieuwkomer werd vorig jaar door het Brusselse The Vegan Butcher’s Choice in de wacht gesleept, en ook nu mag deze veganistische slagerij hopen op een prijs. Hun vegan spareribs staan namelijk op de lijst van kanshebbers voor het beste nationale veganistische product. Ook BUDDY BUDDY, dat zijn atelier in Brussel heeft gevestigd, kan die prijs winnen voor zijn artisanale notenpasta.

Verder werd The Vegan Butcher’s Choice genomineerd voor beste catering, net zoals Loving Hut Express, dat vestigingen heeft in zowel Brussel als Antwerpen en Gent. The Vegan Butcher’s Choice kan zijn prijs voor meest opmerkelijke nieuwkomer doorgeven aan hun collega’s in Brussel van Lucifer Lives Coffee. Uitbaatster Morgan vertelde een aantal jaren terug dat ze met haar koffiebar het cliché de wereld uit wilde helpen dat veganisten enkel groenten en zaden eten. Haar koffiebar werd ook genomineerd voor beste ontbijt of brunch.

Humus & Hortense

De beste veganistische lunch of dinner kan gaan naar het Taiwanees streetfood van Liu Lin of naar Humus & Hortense in Elsene. Deze laatste vegan smaakmaker werd in 2019 ook al hoog geprezen als ‘Beste vegan restaurant’ op het lijstje van ‘We’re Smart’ met de beste vegetarische restaurants ter wereld.

Végasme, op de Waterloolaan in Elsene, kan de prijs winnen voor beste webshop en restaurant The Judgy Vegan, aan de Marollen, is een kanshebber voor de beste vegan fast food. Ook in Anderlecht dingt de artisanale patisserie Succulente mee voor de prijs voor beste vegan gebak.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?