Zeventien Brusselse genomineerden voor Belgian Vegan Awards

© BE Vegan

Dit jaar reikt de vereniging ‘Be Vegan’ voor de achtste keer de Belgian Vegan Awards uit. De organisatie zet daarmee initiatieven in de kijker die in het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het vegan aanbod in ons land. Er zijn in totaal zeventien Brusselse genomineerden.

De awards worden toegekend in twaalf categorieën waarbij zowel veganmerken, als horecazaken en boeken aan bod komen.

In de categorie Best Belgian Brand zijn de Brusselse merken Chizou, Pa’lais en Tiptoh genomineerd. Voor de categorie nieuwkomers: Lil Bao, Verdo en Wonderbao. Het Brusselse Végasme is genomineerd in de categorie ‘beste (web)shop’.

Eethuizen

Binnen de categorie zoetigheden en gebak heeft de Brusselse Chez Malachy een nominatie kunnen bemachtigen. De genomineerde voor de beste koffiebar is Buddy Buddy. The Judgy Vegan is genomineerd voor ‘Best Breakfast / Brunch’.

Verdo is voor een tweede keer genomineerd, deze keer voor ‘Best Dinner’, samen met Liu Lin.

Binnen de categorie Best Fast Food zijn meer dan de helft van de genomineerden Brussels: Kitsune, Lil Bao, Wonderbao en The Judgy Vegan, die laatste is ook voor de tweede keer genomineerd.

Je kan nog tot 22 januari stemmen op je favoriete eetplekken, merken of boeken. De winnaars worden bekendgemaakt op 6 februari.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?