Apéroseizoen barst los: dit zijn onze aanraders

© AB / BRUZZ
| Een sfeerbeeld van de eerste editie van 'Afterwork Jette'.

Nu het kwik langere tijd boven de twintig graden blijft, duiken overal apéro’s op. Trek naar de KVS om garnalenkroketten te eten op het terras. Of naar het Spiegelplein, waar de gemeente Jette sinds donderdag elke week foodtrucks en een dj uitnodigt. In Oudergem kun je naast een drankje ook nog een mooi boek scoren, net als een streepje muziek.

Sinds gisteravond kun je elke donderdag op het Spiegelplein terecht voor de ‘Afterwork Jette’. Eten kan er ook, er zullen verschillende foodtrucks zijn om uit te kiezen. Een dj zorgt voor muziek. Voor de drankjes verwijst de gemeente – organisator van de apero – naar de vele terrassen op het plein.

AFTERWORK JETTE
Elke donderdag tot eind september
16.30 > 21.30 uur, Spiegelplein
www.jette.irisnet.be

zomerbar_kvs.jpg
© KVS
| Het terras naast de KVS staat donderdag in het teken van cocktails, en vrijdag in het teken van garnalenkroketten.

Cocktails en kroketten bij de KVS

Opvallend is ook de de nieuwe wekelijkse apéro van de KVS. Op zowel donderdag als vrijdag zet het Koninklijk Vlaams Theater het terras buiten. Donderdag met een kaart vol frisse alcoholische en non-alcoholische versnaperingen, vrijdag komt Flipper (bekend van zijn authentieke Brusselse hapjes) met garnalen- en kaaskroketten. Twee wekelijkse apéro's dus, de hele maand juni op donderdag en vrijdag.

ALLO APERO
Elke donderdag in juni, vanaf 16 uur
ALLO KROKET
Elke vrijdag in juni, vanaf 16 uur
www.facebook.com/KVS

bib.jpg
© bib Oudergem
| De poster van het evenement.

Zelfgemaakt ijs en boeken

De bib van Oudergem nodigt iedereen van uit harte uit voor een namiddag met muziek, zomerse drankjes en zelfgemaakt ijs. Wie weet ga je wel naar huis met een interessant boek, want de bib organiseert ook een boekverkoop. 'Apéro Hallo' gemist? Op 10 juni organiseert de gemeente de 'apéro van de inwoners' met een foodtruck en dj-set voor het Cultureel Centrum van de Gemeente.

APERO HALLO?!
3/6, 15.00 > 18.00 uur
De Wahalaan 15 - 17
www.oudergem.bibliotheek.be
APERO VAN DE INWONERS
10/6, vanaf 18.30 uur
Cultureel Centrum van Oudergem
www.oudergem.be

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?