Bar du Canal en Etiquette zijn de 'beste wijnbars van Brussel'

Bar du Canal

In de eerste wijngids van de sommelierschool Inter Wine & Dine komen twee grote winnaars uit de bus: Bar du Canal in de Dansaertstraat en Etiquette Wines vlakbij Ter Kamerenbos. Zij krijgen het label "onmisbaar bij een bezoek aan Brussel".

De wijnschool uit Elsene testte 22 wijnbars in Brussel en ging er onaangekondigd één glas per zaak drinken. De bars werden beoordeeld op het niveau van de kaart, maar ook op de service, prijs, algemeen kader en sfeer en gezelligheid.

Twee wijnbars kregen twee sterren van de jury: Bar du Canal en Etiquette. Daarnaast zijn vier wijnbars "de omweg waard", aangeduid met één ster. Dat zijn The Wine Club in Ukkel, Titulus in Elsene, La Trinquette in Sint-Gillis en Tarzan in Elsene.

Een aantal gekende zaken zoals Jane's, Rubis en Oeno TK gingen zonder ster naar huis, maar krijgen toch een eervolle vermelding in de gids. De volledige lijst is te vinden in de gids van Inter Wine & Dine.

Bij Bar du Canal hebben ze vandaag al veel felicitaties ontvangen. "We zijn uiteraard blij, maar we vergelijken ons niet met andere wijnbars", zegt de zaakvoerder aan BRUZZ. "Wij proberen onze klanten vooral op het gemak te stellen door een leuke sfeer te creëren en geen onderscheid te maken tussen echte wijnkenners en andere klanten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?