BeerWalk nu ook in Brussel

Na Antwerpen, Gent, Brugge, Kortrijk, Leuven en Mechelen, komt de BeerWalk nu ook naar Brussel. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Brussel verkennen aan de hand van een 'bierwandeling' kan vanaf 7 januari.

De drie uur durende BeerWalk begint in Café Les Brasseurs en trekt vervolgens langs La Mort Subite, Au Bon Vieux Temps en het Goudblommeke In Papier, om tenslotte te eindigen in Café Manneken Pis. In de vijf cafés kunnen deelnemers niet alleen van oudere Brusselse bieren proeven, maar ook nieuwere bieren als het Zinnebir passeren de revue.

De bierwandeling houdt ook halt op plekken die belangrijk zijn voor de Brusselse biergeschiedenis, zoals het standbeeld van Jacques Brel die La Bière zong. "Brussel is een van de oudste biersteden van België", vertelt de bedenker van de BeerWalk Ariel Meeusen aan Het Laatste Nieuws. "Al in de tiende eeuw werd hier bier gebrouwen".

De eerste BeerWalk vindt plaats op 7 januari 2019. De bierwandeling met gids kost 39 euro. Inbegrepen in die prijs is het proeven van vijf Brusselse bieren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?