Bezielers foodmarket Wolf plannen tweede vestiging in Sint-Bonifaaswijk

Bezielers foodmarket Wolf plannen tweede vestiging in Elsene

ADD
© BRUZZ
05/04/2022

De bezielers van foodmarket Wolf in de Wolvengracht willen een tweede vestiging openen, dit keer in de volkse wijk Sint-Bonifaas in Elsene. Een vergunning is alvast aangevraagd.

Een foodmarket tussen de Sint-Bonifaasstraat en de Francartstraat in Elsene, in een voormalige parkeergarage. Dat is het idee van de bedenkers van Wolf, de eerste Brusselse foodmarket die eind 2019 in de Wolvengracht opende. De vergunningsaanvraag is ingediend en de plannen liggen ter inzage bij de gemeentelijke diensten. Als de vergunningen worden verleend, zal de markt in de tweede helft van 2023 haar deuren openen.

In heel wat Europese steden hebben foodmarkets de wind in de zeilen. In Brussel was het Wolf dat het pad effende voor andere initiatieven zoals de vorig jaar geopende Food Market in de Gare Maritime. Nu komt er wellicht nog een indoor-foodmarkt bij, deze keer in Elsene.

'Unieke ervaring'

"Het wordt zeker geen Wolf 2.0.," verzekert Thierry Goor, een van de ontwikkelaars, aan onze redactie. "Er zal zelfs geen verwijzing zijn naar de Wolf in het centrum. De ervaring zal er helemaal anders zijn, het project moet op termijn ook helemaal overeenstemmen met de volkse Sint-Bonifaaswijk in Matonge."

"We willen nieuw leven in die buurt blazen met een vijftiental foodtrucks en een unieke klantenervaring. Vooral op decoratie gaan we hard focussen," aldus Goor. "Bovendien zal geen enkel restaurant aanwezig zijn dat ook aanwezig is in de Wolvengracht. We willen echt iets anders, een unieke plek in Elsene."

Dat hopen de bezielers van Wolf aan te bieden dankzij onder meer een solidaire bakkerij, een koffiebranderij, een microbrouwerij en een stadsmoestuin op het dak. "Al die elementen, die gegroepeerd zullen worden in een complex van meer dan drieduizend vierkante meter, zullen toegankelijk zijn voor mensen uit de buurt," klinkt het nog.

Drie verdiepingen zullen bovendien gereserveerd worden voor nieuwe woningen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Resto & Bar , foodmarket Wolf , Sint-Bonifaas

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni