| Grégoire Gillard van het restaurant Barge aan de Yperlaan haalde de prijs voor Jonge Chef van het Jaar binnen.

Brusselse horeca kaapt zes prijzen weg bij Gault & Millau

JP
© BRUZZ
04/11/2019

Hoewel de prijs voor 'Chef van het jaar' dit jaar niet naar een Brusselaar ging, mag de hoofdstad toch nog zes prijzen in ontvangst nemen. "Een hele rijke oogst dit jaar in Brussel," zegt Marc Declercq, ceo van Gault & Millau, die met een zeventiende editie komt.

Grégoire Gillard van het restaurant Barge aan de Yperlaan haalde de prijs voor 'Jonge chef van het jaar' binnen. "Barge is nog maar een paar maanden open, maar een superleuk adres met een fijne keuken," vindt Declercq. Het restaurant serveert wissende menu's met een vaste prijsformule.

Anca Petrescu werkt bij restaurant Alexander in de Zuidstraat en kreeg een prijs voor 'Gastvrouw van het jaar'. Het restaurant heeft onder andere kaviaar en entrecôte op de kaart staan. "Gastvrouw Petrescu is de vriendelijkheid zelve," zegt Declercq.

De prijs van 'Brasserie van het jaar' gaat naar Les Brigittines. Op de kaart traditionele gerechten zoals varkenspoot en sint jakobsschelpen. "Een keuken zoals vroeger," aldus Declercq.

Daarnaast gingen er nog prijzen voor 'Prijs & plezierverhouding van het jaar' naar het in Sint-Gillis gevestigde restaurant Tandem, en 'De ontdekking van het jaar' ging naar Coquum in Sint-Pieters-Woluwe.

Tot slot waren er nog enkele opvallende stijgers. Het restaurant La Paix, dat twee Michelinsterren heeft, steeg ook bij Gault & Millau van 17 naar 17,5 punt (op 20). Het restaurant van Bozar ging van de 16,5 naar 17 punten. En het absolute prijsbeest in Brussel blijft Bon Bon in Sint-Pieters-Woluwe, dat met een topscore van 19,5 op 20 enkel het Hof van Cleve naast zich moet dulden.

Gault & Millau reikt jaarlijks verschillende prijzen uit. Daarnaast is er ook de gids die beoordelingen van restaurants bevat met punten op een schaal van 20. De gids geldt als een concurrent van de Michelingids.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Resto & Bar , Gault & Millau

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni