Jérôme Grimonpon uit Ukkel is maandag door gastronomiegids Gault & Millau uitgeroepen tot de Brusselse Chocolatier van het Jaar 2026.
Grimonpon is opgetogen met de erkenning die hij voor de tweede keer krijgt van de gids.
Jérôme Grimonpon uit Ukkel is dit jaar 'beste Brusselse chocolatier'
Naast restaurants, wijn en catering stelt de prestigieuze gele gids al tien jaar een selectie samen van de beste chocolatiers van België en Luxemburg. De editie van 2026 telt 143 chocolatiers, verdeeld over 216 winkels, een aantal dat voortdurend groeit.
De bekendmaking van de selectie is traditioneel een gelegenheid om drie professionals te eren, één per Belgisch gewest.
Tweede keer
In Brussel werd Jérôme Grimonpon voor de tweede keer - ook al in 2020 - gekroond. "Het is een grote eer, een bekroning, maar dat zal niets veranderen aan mijn filosofie: werken als een ambachtsman en blijven wie ik ben", reageerde de winnaar.
In Wallonië erkende de jury Jean-Philippe Darcis, als eerbetoon aan "een pionier van de bean-to-bar-filosofie die zijn werk in dertig jaar geduldig heeft opgebouwd". In Vlaanderen won Jannes Deduytschaever uit Gent ook voor de tweede keer de prijs, na 2022.
De prijs voor de ontdekking van het jaar ging naar La Chocolaterie du Château de Leignon, in Ciney. De winnaars krijgen ook een plekje in de restaurantgids van Gault&Millau, die begin november verschijnt.
©
BRUZZ
| Chocolatier Jérôme Grimonpon uit Ukkel werd maandag door Gault & Millau verkozen tot beste chocolatier van Brussel 2026.
Lees meer over: Brussel , Ukkel , Resto & Bar , Chocolatier van het Jaar , Gault & Millau , Gault & Millau chocoladegids , Jérôme Grimonpon