Brusselse horecasector vraagt minder btw in rekening te brengen

© Kevin Van den Panhuyzen / BRUZZ
| De maatregelen eisen hun tol op de omzetten.

Als de huidige maatregelen volgende week worden verdergezet, dan vraagt het horecacollectief RestoBar Brussels om minder btw te moeten betalen en een compensatie die gekoppeld is aan de omzet. Donderdag stuurde het collectief daarover een brief naar de federale regering.

Hoewel de horecasecteor geopend is, zijn de inkomsten lang niet hetzelfde als voor de komst van de pandemie in maart 2020. Horecazaken moeten om 23 uur sluiten, en ze ontvangen ook minder klanten. Dat komt onder andere door de verminderde toestroom van toeristen, maar ook doordat het maximale aantal gasten per tafel nog altijd zes is.

In de loop van volgende week vindt mogelijk een nieuw Overlegcomité plaats. De horecasector hoopt dat het sluitingsuur verlengd kan worden tot na middernacht, of dat het maximaal aantal personen per tafel wordt opgeheven. Als de maatregelen zoals ze nu bestaan, worden verlengd, dan vraagt het collectief RestoBar Brussels om de btw te verlagen naar zes procent. Dat schrijft La Dernière Heure en bevestigt het collectief aan BRUZZ.

Voor de eindejaarsfeesten heeft het collectief al een ontmoeting gehad met enkele ministers van de Brusselse regering om een ​​maandelijkse oplossing te vinden voor het omzetverlies. Volgende week plant het collectief opnieuw een bijeenkomst met Brussels minister Barbara Trachte (Ecolo).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?