| Joris Lens in de moestuin van Atelier Groot Eiland.

Café De Markten en Atelier Groot Eiland slaan handen in elkaar voor afhaalmenu

JP
© BRUZZ
14/05/2020

Een beignet van seizoensgroenten met huisgemaakte hummus en tabouleh van pittige stadskruiden: wie zelf even geen inspiratie heeft om te koken, kan binnenkort terugvallen op een maaltijd van de chefkok en uitbater van De Markten, Joris Lens.

Lens wilde méér doen dan gewone afhaalmaaltijden laten ophalen. Voor de zogenaamde 'Farmer's Lockbox' werkt hij daarom samen met Bel Akker. Dat is het atelier Stadslandbouw van Atelier Groot Eiland, dat bestaat uit vier moestuinen in het Brussels Gewest. "Zo steunen we ook de lokale stadsboeren," zegt Lens. "Het is bovendien een project waarbij mensen tewerk gesteld worden via de sociale economie. Ik ben heel blij dat ik daarmee kan samenwerken."

Na twee maanden rust moest er volgens Lens iets gebeuren. "De voorbije twee maanden heb ik veel tijd gehad om te experimenteren in de keuken. Ik wil die nieuwe creaties graag delen met onze klanten." Het zou kunnen dat we de gevolgen van corona nog lang gaan voelen. "Ik moest dus een concept bedenken dat hier slim mee omgaat." In eerste instantie gaat Lens alleen aan de slag, maar als het goed loopt, hoopt hij zijn team erbij te kunnen betrekken.

Farmer's Lockbox

De Farmer's Lockbox bestaat uit meerdere groentegerechten.


De eerste Farmer's Lockbox is beschikbaar vanaf vrijdag 22 mei en bevat een volwaardig groentemenu. "Voor wie wil zijn er bijgerechten met zalm en kip, maar de basis is groente. Ik ben dus heel afhankelijk van wat er op de akker gebeurt," zegt Lens. Verwacht qua stijl een beetje hetzelfde als het menu van Café De Markten. "We geloven in eten dat vers, gezond, lokaal, seizoensgebonden en bovenal superlekker is." Hij verwacht elke week met een nieuw menu te komen.

Wie een Farmer's Lockbox bestelt, kan hem komen afhalen bij Café De Markten in het centrum van Brussel. Daarbij zal Lens de veiligheidsmaatregelen in acht houden. "Ik ben er zelf ook niet happig op om in de rij te gaan staan, daarom zal ik de ophalingen verdelen in verschillende timeslots," zegt hij. Geïnteresseerden kunnen ten laatste op woensdag een reservering plaatsen.

Een box kost 34 euro en is voor twee personen. Reserveren kan via info@cafedemarkten.be. Afhalen gebeurt op vrijdag bij Café De Markten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Resto & Bar, De Markten, horeca, gastronomie, atelier Groot Eiland, Joris Lens

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni