Café: Dynamo

© Saskia Vanderstichele
Onze score

Brussel kan eindelijk pronken met een unieke bar. Bar de soif Dynamo wil betekenis, toenadering en ... plezier opwekken.

De adressen waar bier in de bloemetjes wordt gezet, volgen elkaar op zonder op elkaar te lijken. Dat bewijst ook Dynamo, een bar als geen ander.

De geest ervan komt recht uit Londen, de stad die volop de craft beer revolution omarmt, die zich wijdt aan artisanale bieren. Het hart van de stad aan de Theems telt zeventig brasserieën, terwijl de hoofdstad van ons zogenaamde 'bierlandje' het met een luttele vier moet stellen. Die trieste vaststelling heeft eigenaars Grégoire Rifaut en Sylvain Eekhout ertoe aangezet om met Dynamo een plek te openen die de bakens verzet. Er worden hier alleen producten van Europese artisanale microbrouwerijen geserveerd, die ook nog eens alleen van het vat te krijgen zijn.

Pal in het midden van Dynamo prijkt een vreemde, opgehangen bar in geborsteld metaal en Zimbabwaans graniet, met achttien tapkranen waaruit bieren vloeien die je zelden van de tap krijgt aangeboden. De dag van ons bezoek bleek het assortiment, dat voortdurend varieert, vooral uit Belgische (Dupont, De Ranke, Senne…) en Engelse bieren te bestaan (Partizan, Beavertown, Siren…). Talrijke soorten passeren zo de revue, van een pils over een porter tot een dark ale. En dat tegen redelijke prijzen (€2,50 > 4,50).

De raadgevingen van de barman, zelf een microbrouwer, zijn goud waard. De inrichting zorgt ervoor dat barman en gasten elkaar recht in de ogen kunnen kijken, wat maakt dat ook de passie vrijelijk vloeit. De barman aarzelt bovendien niet om je verschillende bieren te laten proeven zodat je je keuze welbewust kan maken.

Andere troeven: de maat van de glazen (25 cl) die je uitnodigt om voluit te degusteren, de selectie natuurwijnen, de snacks en de onbekrompen sfeer, die je toelaat zelfs coladrinkers mee te tronen.
 

open: ma, wo & do van 17 > 0.30, vr van 17 > 1.30, za van 15 > 1.30 en zo van 15 > 22.30

02 539 15 67

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
  • Philippe Close (PS): 'De stad mag een beetje punk zijn'
  • RWDM vs Union: de terugkeer van de Zwanzederby
  • 'Drugsbeleid in Brussel lijkt te escaleren'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Quatre Bruxelloises réécrivent l'histoire du hip-hop
  • Het creatieve label achter Stromae blaast tien kaarsen uit
  • The late drawings of artist Philippe Vandenberg at Bozar
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement