Café Greenwich heropent donderdag als Greenwich Modern

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 16 december 2021

Vanaf donderdag gaat het iconische café in de Kartuizersstraat weer open, onder de naam Greenwich Modern. Een dj-booth moet voor Brusselse tunes zorgen en een piano voor een jazzy sfeer. Je kunt er nog steeds eten, maar de kaart is beperkt. "Een bewuste keuze."

Het beschermde café bestaat al sinds 1907 en was vroeger vooral gekend als schaakcafé. In 2009 sloot de zaak al even, maar na een grondige renovatie gingen de deuren in 2011 weer open.

Maar in mei 2021 ging ook die vernieuwde brasserie failliet. Meteen liet huurder Alken-Maes weten een nieuwe uitbater te zoeken. Die is nu gevonden en heet Cédric Gérard, die ook de Sint-Gorikshallen onder zijn hoede heeft.

Modern

Heropenen doet hij donderdag al, onder de naam Greenwich Modern. "We wilden de bekende naam vanzelfsprekend behouden, maar hebben er toch 'Modern' aan toegevoegd," zegt uitbater Gérard. "Er zijn namelijk wel wat veranderingen gebeurd." Zo is het monumentale decor sterk opgefrist, en staat er een piano voor jazzconcerten en een dj-tafel. "Die willen we graag voorbehouden voor Brusselse dj's en dito muziek," aldus Gérard.

Je zult nog altijd een hapje kunnen eten in de vernieuwde brasserie, maar de kaart wordt beperkt tot een handvol voor- en hoofdgerechten, en twee desserts. "We zijn nu al bijzonder trots op onze huisgemaakte vol-au-vent," zegt Gérard. "De stoverij suddert dan weer in Lambiek die we zelf met Bobbi Brewery brouwen, en in de kelders van de Sint-Gorikshallen laten rijpen."

Gérard geeft nog mee niet te veel heisa te willen maken rond de opening. "We willen de buurtbewoners de kans geven om de plek op hun gemak te ontdekken."

1780 BEELD Greenwich
© Saskia Vanderstichele
| Café Greenwich werd in december 2021 volop klaargemaakt om te heropenen als Greenwich Modern
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?