Iconisch café Greenwich zoekt nieuwe uitbater

© Lynn Pasteleurs
| Brasserie Greenwich

Het beschermde café Greenwich in de Kartuizersstraat is op zoek naar een nieuwe uitbater. Het café sloot eerder dit jaar de deuren en ging uiteindelijk twee maanden geleden failliet. Brouwerij Alken-Maes blijft het pand wel huren en zoekt een overnemer.

Het iconische café Greenwich is sinds 2019 geklasseerd door de Brusselse regering. Het café bestaat al sinds 1907 in de Kartuizersstraat en was vroeger vooral gekend als schaakcafé. In 2009 sloot de zaak al even, maar na een grondige restauratie gingen de deuren in 2011 weer open. Het werd toen meteen een brasserie.

Brouwerij Alken-Maes, de hoofdhuurder van het pand, bevestigt het faillissement van de vorige uitbater. "Dat is een tweetal maanden geleden uitgesproken", aldus hun woordvoerder. "Wij zijn in overleg met een nieuwe, potentiële uitbater. Die persoon zal het handelsfonds moeten overkopen."

Op het raam van café Greenwich hangt een uithangbord hierover. Bieden op het handelsfonds (en dus de overname) kan vanaf 150.000 euro.

BRUZZ kon de vorige uitbater niet bereiken voor een verdere reactie.

Dit artikel kwam tot stand dankzij een tip van een lezer. Nieuws melden kan via Whatsapp (0489-988.988) of via het formulier op onze website.

1328_greenwichcsaskia.jpg
© Saskia Vanderstichele
| Het gebouw van café Greenwich is sinds 2011 geklasseerd.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?