Degustatiezaal Brasserie de la Senne opent woensdag

© Saskia Vanderstichele
| Yvan De Baets in de vooralsnog uitgestorven cafetaria van Brasserie de la Senne.

Brasserie de la Senne opent nu ook de degustatiezaal in zijn fonkelnieuwe brouwerij op Thurn & Taxis. De taproom is open van woensdag tot zondag.

Enkele maanden geleden verhuisde Brasserie de la Senne van de Gentsesteenweg in Molenbeek naar de Anna Bochstraat op Thurn & Taxis. De brouwerij draaide er de voorbije weken op een laag pitje, omdat het bedrijf vooral aan cafés verkoopt.

Vanaf volgende week hoopt de brouwerij niet enkel meer te verkopen aan cafés. Wie dat wil kan de bieren dan ook ter plaatse gaan proeven in de degustatiezaal die uitkijkt op de brouwerij. De taproom zal van woensdag tot zondag open zijn, telkens van 12 tot 22 uur.

Terras

Naast de degustatiezaal is er ook een terras, dat uitkijkt op de site van Thurn & Taxis en de ruïne van het rangeerstationnetje, dat vlak naast de brouwerij herinnert aan een verleden als spoorwegsite.

In de taproom zal enkel het bier van de brouwerij verkocht worden, met onder meer een hele reeks specialiteiten van het vat. Verder is er enkel – gratis – kraantjeswater te krijgen.

Brasserie de la Senne
© KH
| Rechts de brouwerij, links het oude rangeerstationnetje, ertussen ruimte voor een terras.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?