Tijdens het dineren of lunchen geniet je van het uitzicht over Brussel.

| Tijdens het dineren of lunchen geniet je van het uitzicht over Brussel.

Dineer eens in een serre op het dak van de Koninklijke Bibliotheek

TDN
© BRUZZ
20/08/2021

In het najaar kan je op het dak van de Koninklijke Bibliotheek van België feeëriek lunchen of dineren. Pop-uprestaurant 'De Serre' strijkt de hele maand neer op deze unieke locatie. Een topchef tovert er in een van de tien sprookjesachtige serres met zicht op de Kunstberg een viergangenmenu op tafel voor twee, zes of twaalf gasten.

De horeca- en evenementensector leerde de voorbije maanden creatief te zijn. Zo ook evenementenbureau Porta Mundi. Het concept 'De Serre' werd in mei en juni gelanceerd in de tuin van het Kasteel van Ooidonk, vlakbij Gent. "Dat bleek een schot in de roos, want onze serres waren in een mum van tijd volgeboekt", weet Michiel Vanderheyden van Porta Mundi nog. Zo'n 4.500 gasten namen plaats in de serres.

Afgelopen zomer reisden de serres heel Vlaanderen rond. Bedrijven en particulieren konden er op een zelfgekozen locatie eigen diners organiseren, met professioneel keukenteam en begeleiding. Het succesverhaal krijgt nu een Brussels vervolg, op het dak van de KBR. "Net als het kasteeldomein van Ooidonk ademt deze plek prestige en geschiedenis. En natuurlijk is het uitzicht fantastisch", aldus Vanderheyden.

In totaal installeert Porta Mundi tien serres bovenop de Koninklijke Bib. Daar kan je per koppel, of in groepjes van vier tot zes of van acht tot twaalf, in de maand oktober terecht voor een viergangenmenu van een topchef. Voor een lunchmenu betaal je 65 euro, een diner kost je 90 euro per persoon. Ook bedrijven kunnen de locatie, waar in de zomer een rooftop bar uitgebaat wordt, afhuren om er een event te organiseren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni